Select Page

We zijn altijd bezig met de beste sportschoenen, de juiste fitting en fijne demping. Hele zoektochten worden afgelegd en wanneer er iets nieuwers en coolers op de markt komt, staat deze hoog boven aan onze wishlist. Ja, ook wij maken ons hier schuldig aan. Maar eigenlijk is het best raar dat we hierbij een bepaald essentieel onderdeel helemaal vergeten; je sokken. Waarschijnlijk draag jij ook nu een katoenen paar die, laten we zeggen, niet onwijs veel bijzonders bijdragen. Kan dit ook anders? Ja, dat kan!

STOX Energy vond het de hoogste tijd voor verandering en ontwikkelden daarom sokken die wél een heel nuttig steentje bijdragen. Tegenwoordig hebben we het maar druk, druk, druk met z’n allen en vliegen we van hot naar her. Wel zo fijn dus om dit in comfort te doen en daar helpen de STOX sokken je heel goed bij. Samen met een medisch team zijn de sokken tot stand gekomen waardoor ze precies op de juiste plekken steun en extra’s bieden die je voeten, enkels, kuiten en schenen nodig hebben. En nu denk je waarschijnlijk dat dit er behoorlijk oudbollig en steunkouserig uit ziet, maar niets is minder waar want ook daar hebben de mannen aan gedacht. Hallo hippe printjes en kleuren!

De medische kant

Door een samenwerking met een team van bekende vaatchirurgen is STOX in staat geweest om medische technieken te implementeren in sokken voor het dagelijks leven. De STOX Energizing Flow bestaat dankzij de ingebouwde degressieve compressie, welke bestaat uit het stevig knijpen van de benen. De hoogste druk zit bij de enkels en wordt geleidelijk minder, tot het uiteindelijk de minste druk uitoefent net onder de knie. De STOX Energizing Flow zorgt voor een optimale bloedcirculatie in de benen en voor maximale zuurstof-capaciteit naar de spieren. Het maakt dus eigenlijk niet uit of je de Himalaya gaat beklimmen, op wintersport gaat of een kroegentocht gaat houden; de sokken zijn voor alle gelegenheden geschikt.

sokken hardlopen

sokken stox

Mijn ervaring

Na een korte winterstop van een maand was het vorige week eindelijk weer tijd om het hardlopen op te pakken. Zo fijn dat de dagen weer wat langer zijn zodat je ’s avonds nog lekker kunt rennen. Anyway, ik keek er dus naar uit én ik zag er een beetje tegenop, want na een maand stilstaan weer beginnen met rennen brengt soms wat ongemak met zich mee. Met de STOX Running Socks aan ging ik van start en eerlijk is eerlijk; ik liep heel fijn. Met gemak weer een rondje van 6km op de teller en zonder last te krijgen van mijn kuiten (waar bij mij vaak de klachten beginnen). Ik heb het gevoel dat de sokken je écht meer energie geven en de juiste ondersteuning bieden waardoor het lopen heel gemakkelijk gaat. Over twee weken staat de wintersport op de planning en ik kan niet wachten om de Skiing Socks te gaan testen. Zeg maar dag tegen koude en vermoeide voeten!

Net zo enthousiast geworden als ik? Met de code ‘followfitgirls’ ontvang je 15% korting op je bestelling! Klik hier om naar de webshop te gaan.