Een strakkere buik staat op het wensenlijstje van menig vrouw. Helaas lijkt dit vaak het probleemgebied te zijn en als je afvalt, kun je jammer genoeg niet aangeven waar die vetjes dan vanaf moeten. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt toepassen aan je dagelijkse routine waardoor je sneller een plattere buik krijgt. Ik geef je vandaag mijn tips zodat we allemaal bikini proof zijn op vakantie!

Drink meer water

Water drinken is erg belangrijk. Ik drink minimaal 8 glazen per dag. Water zorgt ervoor dat je lijf alle gifstoffen en overtollig zout afvoert. Het is even wennen omdat je in het begin veel moet plassen. Maar geloof me, het werkt;-) Koop ook een leuk flesje zodat je onderweg altijd water bij je hebt. Water met citroen helpt je spijsvertering op gang te brengen en ook je lichaam te ontgiften.

Vermijd Alcohol

Wil je echt een platte buik scoren dat is dit wel echt een no go! 1 drankje kan namelijk al voor een opgeblazen gevoel zorgen. Ook zorgt alcohol voor spijsverteringsproblemen.

Geen kauwgom

Tijdens het kauwen van kauwgom slik je lucht in. Ook bevat veel kauwgom suiker wat voor een opgeblazen gevoel kan zorgen.

IMG_20160428_192127

Kopje thee

Thee met gember of muntthee zuivert je lichaam en het zorgt er daarnaast voor dat je maag kalmeert.

Slaap voldoende

Slapen helpt je metabolisme te regelen en een slaaptekort kan je dus op verschillende manieren moe maken. Zorg dat je minstens 7 tot 9 uur slaap krijgt per nacht.

Relax en smile

En last but not least: Probeer stress te vermijden. Dit is soms erg moeilijk, maar zorg dat genoeg ontspant. Als je veel stress hebt, produceert je lichaam cortisol. Van dit stresshormoon schijn je honger te krijgen en stimuleert het de opslag van vet.

Wil jij juist graag aankomen, maar niet op de ongezonde ‘kilo’s chocolade eten’ manier? Hier vind je tips.