Druk op het werk. Druk met sporten, druk met mijn sociale leven en dan ook nog proberen te relaxen. Druk zijn is voor sukkels. En daarom begin ik met een mijn nieuwe fitjourney. De komende drie maanden zal ik gaan trainen bij bbb health boutique om meer ontspannen te worden.

Al jaren doe ik aan krachttraining. En al heel lang bedenk ik me dat ik dit wel eens zou willen combineren met yoga of iets dergelijks. Het probleem in mijn sportschool is dat deze lessen op voor mij onmogelijke tijden zijn.

Nieuwe uitdaging

Via Fitblogger Anna kwam leerde ik bbb health boutique kennen. De komende drie maanden zal ik hier, naast mijn huidige krachtschema, gaan sporten. Mijn doel is hier voornamelijk rustgevende trainingen te gaan volgen met als uiteindelijke doel meer ontspannen te worden.

Ik ben erg benieuwd naar de resultaten. Ik ben benieuwd hoe ontspannen ik mij daadwerkelijk ga voelen en wat voor effect dit heeft op mijn dagelijkse leven. En ik ben ook erg benieuwd als ik beter leer ontspannen, wat voor effect dit heeft op mijn krachttraining. Herstel ik makkelijker en word ik sneller sterk? Ik neem jullie de komende maanden mee in deze voor mij totaal nieuwe fitjourney en zal mijn professie met jullie delen.

warmtecabine

Persoonlijke doelen en begeleiding

Bij bbb vinden ze persoonlijke aandacht en professionele coaching erg belangrijk. In de eerste week heb ik eerst een proefles gevolgd en heb ik een gesprek gehad met een coach. Mijn persoonlijke doelen en trainingsprogramma wordt samengesteld door middel van foundations en vragenlijsten. Er zijn verschillende soorten foundations (ik noem het voor het gemak maar even profielen) waar je in geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld Be Happy,Be Balance, Be Slim en Recover.

Verder houd ik mijn eetdagboek bij, zodat de coaches ook hier advies in kunnen geven. Door de vragenlijst in te vullen en de persoonlijke gesprekken met een coach krijg je inzicht welke foundation en manier van training het best bij jou past op dat moment. Na een bepaalde periode vul je de vragenlijst opnieuw in. Je lichaam en jij zijn namelijk nooit gedurende het hele jaar hetzelfde. De vragenlijst ga ik as we speak zo meteen invullen 😉

Op deze manier kan bbb health club mij een volledig en gericht advies geven op het gebied van body, food en mind. Met als doel: mijn persoonlijke doelen van mijn fitjourney te behalen.

Over bbb health boutique

bbb is een health boutique voor vrouwen. Bij bbb kun je complete work-outs en groeplessen volgen in de hotcabine. In de cabine is het 50 graden en een work-out duurt gemiddeld 30 minuten. In een half uur worden je stofwisseling en vetverbranding door de warmte op gang gebracht. Wat ik persoonlijk super fijn vindt is dat je geen warming up hoeft te doen. Door de warmte zijn je spieren ook direct warm. Je hebt minder kas op blessures en achteraf minder last van spierpijn.

BBB, Amsterdam, Foto: Bart van der Putten

BBB, Amsterdam, Foto: Bart van der Putten

Daarnaast kun je bij bbb ook andere groepslessen volgen zoals verschillende soorten yoga, pilates, HITT en bootcamp. Je kunt ook een work-out doen op de TRX of cardio apparaten. Alle lessen plan je van te voren in. En als je een tijdje niet bent geweest neemt een coach contact met je op. Op deze manier heb je een stok achter de deur om toch te blijven sporten 😉

Mijn tweede week gaat net van start. Ik ga mijn vragenlijst bespreken, mijn eetdagboek analyseren en enkele lessen inplannen voor aankomende periode. Dan ga ik voor mijzelf enkele persoonlijke doelen opstellen, zodat ik hier gericht aan kan werken. Ik houd jullie op de hoogte!

Mandy heeft NL en de sportschool verruilt voor Bali. Doet zij hier nog aan sporten? Je leest het hier.