Dit doen meiden met een gezonde levensstijl

Om je heen hoor je regelmatig dat mensen (weer, want vaak is het de zoveelste keer) een nieuw dieet zijn gaan volgen. Diëten blijft hot en natuurlijk heeft het regelmatig het gewenste effect want die kilo’s gaan er echt wel af als jij mindert met je calorie inname en meer gaat sporten. Maar als je op lange termijn resultaat wilt, moet je toch een manier zien te vinden om die gezonde levensstijl ook vol te houden.

Een way of life dus, zonder dat het vervelend wordt want daar zit vaak het knelpunt. Gezond leven is niet saai en gezonde voeding is vaak hartstikke lekker. Wat zeg ik? Lekkerder dan al die kant-en-klare hapjes! Gooi het roer dus gewoon om en zorg dat je 80% gezond eet zodat je ook nog 20% kunt sjoemelen.

1. Eet kleine porties gedurende de dag

Een slimme truc om je stofwisseling op gang te houden en dus je metabolisme te boosten is door de hele dag door kleine beetjes te eten in plaats van drie grote maaltijden. Door steeds een beetje te eten voorkom je bovendien dat je grote trek krijgt en je overeet bij de volgende maaltijd.

2. Heeft een actieve levensstijl

Je hoeft echt niet iedere dag te sporten en jezelf in het zweet te werken, maar wat alle meiden met een gezonde levensstijl gemeen hebben is dat zij een actieve levensstijl hebben. Ze pakken de fiets, dansen, wandelen een rondje, nemen de trap, doen lopend (of op de fiets) boodschappen en zijn graag op pad.

gezonde levensstijl

3. Brengt tijd door in de keuken

Oké dit geldt niet voor iedereen maar als je gezond eten leuk, lekker en verrassend wil houden, breng je wat extra tijd door in de keuken. Experimenteer met nieuwe producten en kruiden en zoek op internet naar leuke, verantwoorde recepten.

4. Drinkt heel veel

Meteen wanneer je wakker wordt is het al belangrijk om twee grote glazen water te drinken en dit is de rest van de dag niet anders. Door veel water te drinken hou je niet alleen je lichaam gehydrateerd, maar zorg je ook dat je stofwisseling sneller werkt, dat afvalstoffen worden afgevoerd en dat je niet naar drankjes met calorieën grijpt.

gezonde levensstijl

5. Weet de juiste balans te vinden

Staat er ’s avonds een etentje op de planning en wil je lekker meedoen met die drie gangen die je tafelgenoten ongetwijfeld ook gaan bestellen? Hou hier dan overdag al rekening mee door te kiezen voor een licht ontbijt en kleine lunch.

6. Zorgt goed voor zichzelf

Met je lichaam moet je je hele leven doen en dus kun je er maar beter goed voor zorgen. Als je eenmaal weet wat gezonde voeding en voldoende bewegen doen met je energielevel en gemoedstoestand, wil je niet eens meer anders!

Steeds vaker horen we dat zitten het nieuwe roken is. Hoe slecht is zitten nou echt? Lees het hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more