Detox 7 daagse: Dagboek + conclusie

Vorige week kondigde ik aan dat ik mij ga wagen aan een detox 7 daagse. De week zit er inmiddels op! Ups en downs natuurlijk, zoals ik lichtelijk had voorspeld, maar hieronder kun je per dag lezen hoe ik me voelde. En vergeet natuurlijk de conclusie niet… 🙂

#Dag 1

Ik begin de dag heel erg opgewekt en enthousiast. Mango-passievrucht smoothie met chiazaadjes en kokos. Heerlijk! Ik bedenk me dat als het elke keer zo lekker is, ik het makkelijk kan volhouden. De komkommer die op de lijst staat heb ik niet eens zo per se nodig qua hongergevoel maar ik neem hem wel in het kader van het langzaam en goed afbouwen.

’s Middags een verse aardbei sap met cacoanibs en in de late middag een paar snack tomaatjes. Tot nu toe voelde ik me top. Rond een uurtje of 18:00 kwam er een innerlijke struggle. Ik was vrij vandaag en ik heb eindelijk eens niet veel verplichtingen vandaag. Mijn vriend had een super lekkere salade met kip en italiaanse kruiden. Alleen al zijn geluid van kauwen maakte dat ik nogal heimwee kreeg naar ook een vork pakken en gewoon kauwen. Maar ik nam mezelf voor dat het de eerste dag is en dat het wel beter wordt als ik er aan gewend ben.

#Dag 2

Wakker. Honger. Fuck. Ik heb een frambozen/kwark/havermoutsmoothie gemaakt en daar heel lang over gedaan. Toen voelde ik me goed en super fit. Appeltje tussendoor en ’s middags de rest van de smoothie van vanochtend opgemaakt. Heeeeerlijk 🙂 ik moest werken vandaag dus ik heb een verse kiwi/banaan smoothie gemaakt en meegenomen naar werk. Dat was echt een verademing, want je bent lekker druk en het moment dat je een beetje trek krijgt neem je je smoothie. Ideaal! Ik voelde me na deze dag echt super fit en niet hongerig, ging echt met een relaxt gevoel slapen en was binnen twee minuten weg.

#Dag 3

Mijn vriend maakte me wakker, want mijn schoonouders kwamen op de koffie en ik moest aansluitend werken. Ik heb een wortel/sinaasappel sap gehad in de ochtend en ik voelde me gelijk goed. Mijn vriend had van die ambachtelijke appelkoeken in huis gehaald voor zijn ouders en ik kon daar natuurlijk niet 1 van mee eten, maar ik moet eerijk zeggen dat ik het niet zo moeilijk vond. Ik had die ochtend meer zin in bloemkool en broccoli. Het viel me dus op dat ik veel meer bezig was met gezond eten in mijn hoofd dan de cheats, terwijl ik dat niet had verwacht. Ik nam twee smoothies mee naar werk en een wortel en net zoals gisteren ging het me goed af. Al moet ik wel zeggen; ik had een smoothie gemaakt met avocado en spinazie en ik vond de verhoudingen niet echt lekker (neus dicht en atten, haha!). Na werk had ik de housewarming van mijn broer. Nee; het is niet echt gezellig dat je geen biertje meedrinkt en er hebben ook een paar toastjes brie me zielig zitten aanstaren, maar toch moet ik zeggen dat het me behoorlijk powergevoel gaf dat ik het deze week gewoon niet nodig heb en heb ik het gehouden bij water en vlak voor ik weg ging een half glaasje troebele appelsap. Ik was stiekem wel trots op mezelf, want ook zoals ik in de confessions zei, vind ik mate houden met drank soms nog echt moeilijk. Yeah-me!

#Dag 4

Na een feestje wakker worden zonder kater! Haha! Ik was ook niet laat thuis, maar dan nog.Ik voelde me fit en had ontzettende trek in een havermoutshake dus ik heb er een gemaakt met amandelmelk, chiazaad en kiwi. Echt heel erg lekker. Ik nam de andere portie mee naar werk voor ’s avonds. En tussen de middag had ik een granaatappelsap. Dit was de eerste dag zonder ook maar iets te kauwen. Ik vond vandaag dan ook het moeilijkst tot nu toe. Ook was ik een beetje prikkelbaar op werk. Ik ben uitgevallen tegen onze kok en ben nog een paar keer niet zo vriendelijk geweest tegen mijn collega’s. Ik had de hoop dat het niet zo veel met mijn gemoedstoestand zou doen, maar vandaag denk ik dat ik wel ben beïnvloed door het weinige “eten.” Het hielp ook niet dat ze op werk echt super gezond en lekker gingen eten, want die rare drang naar gezond voedsel die blijft wel. Wat natuurlijk fijn is voor na deze week, maar nu nog een beetje irritant voelt. Ik hoop dat ik me morgen weer een beetje minder iebelig voel.

#Dag 5

Lekker uitgeslapen! Was even bang met enorme honger wakker te worden door gister, maar gelukkig is dat niet het geval. Ik zag alleen een beetje een lege koeling en duwde mijn vriend uit bed om eerst even samen boodschappen te gaan doen. Smoothie ingrediënten en eten voor hem. Ja dat is een raar winkelmandje. Zonnebloempitten, rode bieten, appels, spinazie en aan de andere kant lasagne, oreo reep (hij is chocoladeverslaafd) en cola (en hij ziet er dus niet zo uit als iemand die troep eet; bizar). Tja. Vandaag maakt het me niet uit, ik heb cravings voor kaneel en maak een indiase smoothie met kardemom en kaneel. Echt mega lekker. En tussen de middag een heerlijke wortelgembersap. ’s Avonds merkte ik weer een beetje de behoefte naar vast voedsel, zeker toen mijn vriend voor zichzelf had gekookt, het huis rook naar gebakken voedsel. Volgens mij vind ik het makkelijker om aan het werk te zijn tijdens deze detox. De afleiding is heel erg fijn. Als je thuis zit dan ben je geneigd toch wat vaker de koeling open te trekken etc. Qua sport heb ik een beetje tone-oefeningen gedaan. Buikspieren, beetje opdrukken en squats. Met lichte trek ga ik nu proberen te slapen!

#Dag 6

Gelukkig met weinig honger wakker geworden! Ik begin met een verse jus/grapefruitsap. Hiervan kreeg ik snel honger helaas. Dus de tijd tussen die sap en de volgende was een enorme kloof. Gelukkig moest ik weer aan het werk en het is echt als een dubbeltje in de automaat; als ik daar ben heb ik nergens last van. Ik voelde me de hele dag fit, tot een uurtje of 21: toen werd ik moe en kreeg ik trek. Ik heb sowieso de neiging te eten als ik echt heel moe ben dus dat was niet zo’n prettige combi.. Het was zo druk op werk! En ik zag op tegen de resterende uren. Ook omdat ik nog 7 km naar huis moest fietsen. Mijn werk is niet om de hoek. Ik kwam thuis en heb een paar slokken shake extra genomen dan mijn schema, maar ik wist als ik zo zou gaan slapen ik echt om het kwartier zou wakker worden van de trek en onrustigheid.

#Dag 7

Laatste dag! En ik ben er niet per se heel rouwig om. Ik mis vast voedsel echt enorm nu. Ik voel me wel fit, maar ik begin echt weer zin te krijgen in normaal eten. Ik denk dat dit een goede dag is voor een paar conclusies en dingen die me zijn opgevallen:

Ben ik afgevallen?
Ja, om precies te zijn 2,8 kilogram. Ik vind dit best wel tegenvallen en het is waarschijnlijk ook nog eens alleen vocht. Omdat ik niet van het uithongeren ben heb ik natuurlijk mijn shakes wel genoeg voedingswaarden gegeven en op mijn postuur en mijn stofwisseling maakt het dus geen enorme verschillen. Ik kan me voorstellen dat dit anders is wanneer je overgewicht hebt. Dan zal dit wel een sneller proces zijn.

Wat is het beste aan 7 dagen detoxen?
Dat je beter over eten gaat nadenken. Ik heb nu geen zin in koekjes, snoep of andere troep. Ik fantaseer al drie dagen over bloemkool. Dus voor mij persoonlijk vind ik het een goede reset om even af te kicken van ongezond eten en je eetlust weer opnieuw te laten aanwakkeren voor gezond voedsel. Ik heb ook beter geslapen deze week. Dat is een gekke ontdekking.

Wat is het meest vervelend aan 7 dagen detoxen?
Dat je niet de resultaten haalt qua afvallen die je wilt, dat je telkens door andere mensen in je omgeving in de verleiding wordt gebracht om te eten en dat 7 dagen ook wel echt heel erg lang zijn.

Voor en na foto’s

detox 7 daagse foto's
huid check

Mijn huid is momenteel goed. Ik kreeg na dag drie een paar kleine pukkeltjes maar die waren binnen een dag weg. Dus het doorspoelen van je systeem is zeker wel goed voor je huid. Om nou te zeggen dat het een drastische verandering is? Nee. Maar dit is ook een ding; als je huid normaal gesproken veel pukkeltjes en oneffenheden heeft kan het volgens mij wel echt enorm helpen door meer water te drinken.

#Conclusie

Wil je detoxen? Doe het een keer 3 dagen. Persoonlijk vind ik 7 dagen echt te lang. Zeker met een fulltime baan in de horeca. Doe het wanneer je rusteloos bent qua voeding en neiging hebt om naar suiker en vieze vetten te grijpen. Het reset echt even je smaak. Doe dit niet om af te vallen. Het zet niet zoveel zoden aan de dijk en je kunt beter bezig gaan met een super gezond eetpatroon en aangepast sportschema, dan dat je alle hoop vestigt op iets als dit. Ik denk ook, omdat het zo lang is -7 dagen, dat er mensen zijn die na deze 7 dagen alles aangrijpen wat ze kunnen. Dat is niet zo slim. Als je hierna direct vervalt in je oude patroon, zit je oude gewicht er ook zo weer aan. Het is een goede motivatie als je overgewicht hebt om daarna verder te gaan op een gezondere levensstijl. Maar dit is echt tijdelijk en niet dé manier. Je moet ook weer langzaam opbouwen en alles bij elkaar ben je behoorlijk lang bezig. Dat vergt veel discipline en structuur.

Ik vond het wel heel erg interessant om dit een keer te proberen! En ik ben super nieuwsgierig naar mensen die dit ook wel eens hebben gedaan, of gaan proberen.
Dus deel je ervaring met me als je wilt! En houd mijn blog in de gaten, want ik voel veel gezonde recepten aankomen… 😉

Ciao!

Manon

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more