Calorieën verbranden met wandelen

Wandelen kan soms enorm ontspannend zijn. Helemaal op een zonnige winterdag is het heerlijk om in de frisse buitenlucht de natuur in te gaan om een stuk te gaan wandelen. Met wandelen ben je weer even back to basic! Het verbetert je gezondheid en geeft een goede boost aan je humeur. Nog een voordeel: je kan calorieën verbranden met wandelen! Door elke dag al 30 minuten te wandelen kun je al veel wat calorieën verbranden en gewicht verliezen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van wandelen en hoe kan je de meeste calorieën verbranden met wandelen? Wij hebben het voor je uitgezocht en zijn op de volgende conclusies gekomen:

Bepaal je doelen

Maak afspraken met jezelf en schrijf deze doelen voor jezelf op. Maak een dagelijks tijdschema wanneer jij je wandelingen in kan plannen. Zo houdt je het overzichtelijk voor jezelf. Op sommige dagen kan het vaak beter gepland worden, bijvoorbeeld s’avonds na het eten of juist ’s ochtends voordat je aan een nieuwe dag begint. Probeer je goed te houden aan je schema en doelen want je zal zien dat dagen beter verlopen als je er een wandeling tussen plant. Zo zullen de andere taken die je op dezelfde dag gepland hebt staan ook soepeler verlopen. Wanneer je echt de smaak goed te pakken hebt kun je meer calorieën verbranden met wandelen door er verschillende workouts aan te koppelen.

walking-shoes

Waarom calorieën verbranden met wandelen?

Vet verbranden. Elke keer als je een stap zet tijdens het wandelen zet je je lichaam aan het werk om meer vet te verbranden. Je hebt energie nodig om elke stap te zetten en die energie komt vanuit de vetopslag in je lichaam. Wanneer je vooruitgang boekt met het wandelen zul je gaan merken dat je steeds sneller kan lopen en je spieren sneller en regelmatiger aanspannen, waardoor je dus uiteindelijk meer calorieën gaat verbranden met wandelen. Voor echte die hards is er nog de optie om voor snelwandelen te gaan om de intensiteit tijdens het wandelen nog meer te verhogen.

Train je buikspieren. Probeer jezelf voor te stellen als je gaat wandelen: hoofd omhoog, recht vooruit kijkend, een rechte houding, armen ontspannen naast je en je middel/buikspieren gespannen. Je werkt op een natuurlijk manier aan je buikspieren als je wandelt want je buikspieren helpen je de voorwaartse bewegingen te maken vanuit de benen door ze te liften en te stappen. Je bent al bezig met het verwerken van de energie uit de vetopslag in je lichaam (je verbrand je vet en calorieën met wandelen) en op een natuurlijke manier creëer je ook meer spiermassa. Een win-win situatie dus!

Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Het is niet iets wat je in het eerste opzicht aan het uiterlijk kan zien, maar zeker wel iets dat je kan voelen. Wanneer je de tijd neemt om te zorgen voor een gezond hart zal deze op lange termijn voordelen met zich meebrengen. Door een actieve levensstijl aan te houden kun je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk zelfs met 50% verminderen. Wat misschien nog wel belangrijker is, wandelen kan voor sommige mensen zelfs beter zijn dan hardlopen, afhankelijk van hoe je dit beheert. Uit een Amerikaans onderzoek naar hart- en vaatziekten bleek dat hardlopen het risico op coronaire hartziekten met 4,5 procent verminderde, terwijl het risico bij mensen die regelmatig wandelden daalde deze met 9,3 procent.

walking-shoes1

Met deze tips en voordelen kun je dus zelf meer calorieën verbranden met wandelen. Ben jij niet zo’n fan van hardlopen maar hou je er wel van om actief te bewegen in de buitenlucht? Dan zijn wandelingen een perfecte oplossing! En maak er anders gelijk een leuke date van met je bestfriend of boyfriend! Ben jij al een fanatiek wandelaar? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen met het verbranden van calorieën met wandelen. Laat een reactie achter onder het artikel!

Calorieën tellen, hoe doe je dat? Je leest het hier!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more