Afgelopen donderdag ging ik samen met Marlou een les Crossfit doen bij Crossfit Noord. We hadden het er al een tijdje over gehad, maar het was er steeds niet van gekomen.. Of misschien waren we een beetje bang 😉 Want we hadden al verschillende verhalen gehoord, dat dit echt super pittig is en 10 keer zwaarder dan bootcamp! Toch waren wij erg nieuwsgierig en hebben we een proefles gedaan.

Wat is Crossfit?

Bij Crossfit doe je een training gecombineerd met olympisch gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Je traint hierbij met een hoge intensiteit en gebruikt hierdoor veel verschillende spiergroepen waardoor je een super training hebt voor je hele lichaam. Bij Crossfit train je in een box ( grote ruimte ) die hoog en functioneel is. Je ziet hier onder andere klimtouwen, kettlebells, roeiapparaten, jump box, ringen, banden en pull ups bars.

Wat hebben wij gedaan?

Met een kleine groep begonnen wij met verschillende stretching oefeningen. Hierna kregen we uitleg en een schema met verschillende oefeningen en herhalingen. Gewichtheffen, squats, pull ups oefenen en touwtje springen. Marlou en ik begonnen met gewichtheffen 15 kilo, maar we wilden het maximale uit ons halen en er iets meer gewicht op gooien. Uiteindelijk hebben wij 25 kilo omhoog gekregen tijdens de WOD! Girllpowerrrr. Ook hebben we pull ups geoefend en mochten we touwtje springen. Bij het touwtje springen probeer je om Double Unders te maken. Dit is touwtje springen van een heel ander niveau. Bij Double Unders spring je 1 keer en laat je het touw 2 keer onder je voeten gaan. Ik kan je wel vertellen, dit is erg lastig;-) Oefenen, oefenen, oefenen, maar aangezien ik touwtje springen erg leuk vind hoop ik ooit een Double under te kunnen maken. Ik laat het jullie weten als het gelukt is!

De les eindigde met de befaamde WOD, oftewel: Workout Of The Day. Dit duurt 10 minuten en hierbij ga je de oefeningen die je tijdens de les hebt geoefend uitvoeren in een circuit. Onze WOD bestond uit 15 thrusters (squat met gewicht waarbij wij 25 kg. gebruikten), 10 pull ups en 40 keer touwtje springen. Het is de bedoeling dat je in 10 minuten tijd zoveel mogelijk keer deze oefeningen herhaalt en aan het einde ben je helemaal stuk.

Hoe vonden wij het?

We vonden het erg leuk! Weer eens wat anders en ook best pittig. Ook is het erg fijn dat je goede begeleiding krijgt, en er iemand op je houding let om blessures te voorkomen. Alle oefeningen werden super goed uitgelegd en dit keer lag de focus wel wat veel op de armen (spierpijn volgende dag!!). Ik denk dat je na Ă©Ă©n avondje Crossfit nog niet echt een goed oordeel kunt vellen. Er zijn nog zoveel verschillende oefeningen die aan bod komen bij Crossfit. Een goede reden dus om dit wat vaker te gaan proberen!
Kijk voor meer informatie op Crossfitnoord.nl

crossfit review

Om de techniek goed te kunnen beheersen oefenen we eerst met een stang zonder gewichten 

crossfit review crossfit review

Lees ook: onze review over Jumping Fitness