3 X Voordelen van water drinken om af te vallen

In Nederland hebben we het schoonste en beste kraanwater ter wereld. Het is gratis en gezond. Maar helpt veel water drinken ook bij het verliezen van gewicht? Het korte antwoord is ja. En hierbij deel ik graag nog meer voordelen van water drinken met je.

Hoeveel water moet je drinken per dag?
De richtlijn is ongeveer twee liter per dag. Natuurlijk is het goed om meer water te drinken als het warm is of je hebt gesport. Water drinken is goed voor je, maar overdrijf niet. Teveel water drinken kan namelijk schadelijk zijn en ervoor zorgen dat je watervergiftiging oploopt. Daarnaast tellen koffie, thee en andere dranken ook mee voor je totale vochtinname.

Voordeel 1; afvallen
Water drinken geeft een boost aan je metabolisme (stofwisseling). Dit kan zelfs oplopen tot 3%. Dit zorgt ervoor dat je meer vet verbrand. Daarnaast helpt het drinken van water om het hongergevoel te verminderen en je spijsvertering op gang te brengen. Een tip om minder te eten en sneller vol te zitten? Drink voor elke maaltijd een goed glas water. Het mooie van water (en thee, zonder suiker natuurlijk!) is dat het geen calorieën bevat. Door water te drinken in plaats van frisdrank of vruchtensappen krijg je een stuk minder nutteloze calorieën binnen.

Voordeel 2: Reiniging
Water reinigt je lichaam van binnenuit. Afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd en gifstoffen worden weggespoeld. Daarnaast kunnen je darmen beter functioneren wat ervoor zorgt dat je stoelgang goed op gang komt.

Voordeel 3: Meer energie
Voldoende (water) drinken zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Dit komt omdat water helpt bij het omzetten van voedsel naar energie en voedingsstoffen beter geabsorbeerd kunnen worden. Daarnaast helpt water bij het herstellen en goed functioneren van je spieren. Dus zeker na het sporten is het belangrijk om goed te drinken!

En natuurlijk zijn er nog veel meer bijkomende voordelen van het drinken van water. Denk bijvoorbeeld aan een mooiere huid, beter functioneren van de blaas, enzovoort.

Tips om meer water te drinken
Vind je het lastig om voldoende te drinken? Maak er een gewoonte van om elke dag als je opstaat en naar bed gaat een groot glas water te drinken. Verder kun je bijvoorbeeld bijhouden dat je elke twee uur een glas water drinkt, bijvoorbeeld om 8, 10, 12, 2, 4 en 6 uur. Neem altijd een flesje water mee in je tas, voor op school of het werk. En zorg tot slot dat je altijd na het sporten twee grote glazen water drinkt. Je bent veel vocht verloren en je spieren hebben die vocht weer hard nodig om te herstellen. Het is misschien even wennen, maar je lichaam zal je dankbaar zijn!

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more