We weten natuurlijk allemaal dat regelmatig sporten altijd goed voor je gezondheid is. We voelen ons fitter, zitten strakker in ons vel en hebben een betere conditie. Maar niet alleen bevordert het sporten een strak lichaam, het heeft ook nog eens veel voordelen voor échte schoonheid die van binnen uit komt! Deze voordelen van sporten zijn dan ook weer terug te zien aan de buitenkant en in onze uitstraling. Deze vijf voordelen van sporten op regelmatige basis helpen jou om een gezonde uitstraling naar buiten uit te stralen.

1. Zweten is goed

Zweet heeft over het algemeen een slechte reputatie, want veel mensen denken dat het de poriën verstopt. Niet waar dus. Zweten is eigenlijk dé manier waarop ons lichaam op een natuurlijke manier kan detoxen. Het is één van de belangrijkste manieren waarop het lichaam kan ontgiften van de afvalstoffen. Een goede zweetsessie is dus een soort van kleine stoomreiniging voor de poriën van binnen uit. Het is wel belangrijk om met een schoon en make up vrij gezicht te gaan sporten. Anders verstopt het zweet in combinatie met de make up wel alle poriën.

voordelen van sporten

2. No more stress

Het stresshormoon cortisol is niet alleen een aanslag op de getrainde sixpack maar het versnelt ook nog eens het verouderingsproces! Iets wat we dus echt niet willen. Uit onderzoeken blijkt dat collageen en elastine die in de huid zitten en er normaal voor zorgen dat je huid strak blijft, beschadigd raakt door het stresshormoon cortisol en dat het de productie van nieuwe huid vertraagt. Regelmatig sporten leidt tot genezing van endorfines en deze endorfines gaan effectief de schadelijke effecten van cortisol tegen.

3. Een natuurlijke glow

Onze huidcellen ontvangen hun voeding vanuit kleine haarvaten die zich diep in de binnenste lagen van onze huid bevinden. Wanneer we sporten en onze hartslag verhoogt, zorgt de bloedcirculatie ervoor dat alle vitaminen, mineralen en zuurstof door de haarvaten geduwd worden. Bloed en zuurstof zijn essentieel voor alle genezingen dus de beste manier om een jonge en natuurlijke glow te bereiken is om de hartslag omhoog te krijgen en de bloedcirculatie goed te laten doorlopen. Nog een klein voordeel: die rode wangetjes van het sporten zorgen er gelijk voor dat je geen nieuwe blush meer hoeft aan te schaffen!

voordelen van sporten

4. Gezond en sterk haar

En niet alleen zorgt een goede bloedcirculatie voor een natuurlijke glow maar het bevordert ook nog eens gezond en sterk haar! Win – win lijkt me dus. De bloedcirculatie zorgt ervoor dat de huid bij de haarwortels een betere doorbloeding krijgen. De haarwortels worden hier door sterker en het zorgt er ook nog eens voor dat je haar sneller groeit!

5. Tart de zwaartekracht

Helaas is zwaartekracht een natuurlijk proces, hoe ouder we worden hoe meer er gaat hangen en hoe meer de effecten van zwaartekracht terug te zien is in onze huid. Wel kunnen we de natuur een handje helpen en de effecten van zwaartekracht wat verminderen en/of vertragen. Door poses onderste boven langere tijd vol te houden kan de elasticiteit in de huid bevordert worden. Daarom zijn vaak meerdere yoga oefeningen perfect om de bloedcirculatie goed te doen doorlopen. Corepower Yoga, Heather Peterson zegt het volgende: “De omkering van de zwaartekracht bevordert beweging van het lymfatische systeem dat verantwoordelijk is voor 80 procent van ons immuunsysteem. Dit helpt reinigen van de huid van binnen uit.”

voordelen van sporten

Nu weten we dus dat de voordelen van sporten niet alleen effect hebben op de spieren en conditie maar dat het ook te zien is aan de uitstraling die van binnen uit komt. Een stralende huid, gezond en sterk haar en een verminderen van een verouderde huid, wat willen we nog meer! Dus zet maar op je to-do list: lekker zweten, op de kop staan en minder stressen!

Heb je zelf nog handige tips of weetjes die de voordelen van sporten hebben? Laat het ons weten in de reacties hier onder of deel een foto van jouw favoriete yoga pose op Facebook of Instagram!

Wil je ook happy de herfst- en wintermaanden doorkomen? Klik dan hier.