10 voordelen van krachttraining

Dat ik helemaal into krachttraining ben snappen veel mensen, vooral vrouwen, niet. Word je daar niet ontzettend breed van en is het niet goodbye vrouwelijk vormen? Echt niet! Krachttraining levert je juist ontzettend veel op: dit zijn dé 10 voordelen van krachttraining.

Dé 10 voordelen van krachttraining

Zelf doe ik 4 keer in de week aan krachttraining omdat ik het heerlijk ontspannend vind, ik word er blij van en het geeft me een enorm powerfull gevoel als ik tussen de fitness apparaten sta. Het is je nu denk ik wel duidelijk waarom ik zo enthousiast over krachttraining ben, maar wat zijn de voordelen en wat kan het jou opleveren? Dit zijn de 10 voordelen van krachttraining:

 1. Het versterkt je snelle spiervezels

  Door krachttraining versterk je je snelle spiervezels met als resultaat dat je sneller kunt sprinten en bijvoorbeeld hoger kan springen. Dus ook voor alle hardloopfans is krachttraining een goede training.

 2. Je verhoogt je flexibiliteit

  Je wordt niet alleen sterker van krachttraining, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat je ook flexibeler wordt. Naast stretchen is krachttraining dan ook een prima workout om flexibeler te worden.

 3. Je ziet snel resultaat

  ‘Snel resultaat zien’, dat willen we toch allemaal? Als je zo’n 2 à 3 keer in de week traint, zie je na een maand je spieren al veranderen. Hoe leuk is dat?!voordelen van krachttraining lianne

  Lekker trainen, muziekje er bij en ik ben helemaal in m’n element!

 4. Het geeft je stofwisseling een boost

  Omdat spiermassa meer energie verbrandt dan vet geef je je stofwisseling, zelfs als je niks doet, een enorme boost. Een avondje Netflixen op de bank, daar is helemaal niks mis mee als je aan krachttraining doet (sowieso is daar natuurlijk niks mis mee).

 5. Het kan osteoporose voorkomen

  Door regelmatig aan krachttraining te doen blijft je botweefsel sterk. Uit verschillende onderzoeken komt voren dat mensen die aan krachttraining doen een grotere botdichtheid hebben en daarom minder kans op osteoporose hebben.

  voordelen van krachttraining spieren

 6. Je voorkomt blessures

  Met krachttraining versterk je niet alleen je spieren, maar ook je pezen en banden, waardoor je minder gevoelig bent voor spierscheuringen en andere blessures.

 7. Je kunt het overal doen

  De sportschool is echt niet de enige plek om te trainen, er zijn genoeg andere plaatsen waar je dit kunt doen. Zo kun je thuis heel makkelijk met een paar fitness accessoires aan de slag. Zelf heb ik bij Intersport verschillende dumbbells gekocht zodat ik thuis kan trainen als ik te weinig tijd heb om naar de sportschool te gaan.voordelen van krachttraining

 8. Het is goed voor je hersenen

  Ze weten nog niet helemaal hoe het komt, maar krachttraining is zelfs goed voor je hersenen. Specialisten denken dat dit komt omdat er door bewegen meer zuurstof in je hersenen komt, maar ze zijn dit nog aan het onderzoeken.

 9. Je hebt meer zin in seks

  Ja, je leest het goed: krachttrainers (en sporters in het algemeen) zijn actiever in bed! Dit komt omdat je je zelfverzekerder over je lichaam voelt en je (helemaal) durft te laten gaan.

 10. Je wordt er blij van

  Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik (bijna) elke keer met plezier de sportschool in stap: ik word er zo ontzettend blij van. Door aan krachtraining te doen voel je je niet alleen blijer, gezonder, fitter en leniger, je hebt ook minder last van stress, slaapt beter en het geeft je energie.


Als je nog niet aan krachttraining doet, kan ik me bijna niet voorstellen dat dit ‘mooie’ lijstje met voordelen je niet aan het twijfelen brengt om het toch eens te proberen, toch?

Liefs Lianne

Heb ik je zo enthousiast gemaakt dat je nu à la minute wilt trainen? Sport vanuit huis met online trainingsprogramma Hello New You van Marlou.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more