We willen ons allemaal graag 100% fit en happy voelen, maar soms lukt dat niet. Alle dagen willen we op ons best zijn, maar altijd gelukkig zijn is een onhaalbaar streven helaas. Soms is de energie (of zoals mijn vader altijd zei: batterij) gewoon even op en hebben we weinig tot nergens zin in.

Sporten staat ineens op een lager pitje en de tijden dat je jezelf drie keer in de week naar de sportschool verplaatsen, lijken ver weg. De motivatie die je eerder had is ineens verdwenen en je wordt al moe van het idee om te sporten, te feesten en/of andere activiteiten te doen.

batterij-op

Wat te doen?

Zo’n dipje overkomt iedereen weleens en het belangrijkste is vooral om er weer vanaf te komen. Soms heeft dat gewoon tijd nodig, moet de batterij letterlijk even opgeladen worden en doet een vakantie wonderen. Een ding is in ieder geval zeker; je kunt er zelf wat aan doen. En dat scheelt alweer een hoop want wanneer je je realiseert dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk, kun je de touwtjes beetje bij beetje weer in handen nemen. Wij helpen je een handje met tien tips zodat jij je hopelijk snel weer de oude voelt! Lees hier: 10 X Wat te doen wanneer je je rot voelt

Het verhaal van ‘fitgirl’ (zeg maar foodgirl) Anouk zonder abs, shakes en gewichten lees je hier.

Foto: Favim