Zo kom je van je suikerverslaving af

Suiker is een duiveltje. Een duiveltje dat werkelijk overal in zit en dat maakt het tot een lastig ding. Want je kunt wel bewust willen kiezen voor minder suiker, maar in de praktijk blijkt dit soms knap lastig te zijn. Misschien weet je inmiddels wel hoe het moet; het daadwerkelijk uitvoeren is nog weer een tweede. Ons lichaam is er bovendien vaak zo aan gewend dat afkicken lastiger is dan het lijkt.

Tijd voor tips want of je nou een zware of lichte suikerverslaving hebt, je bent beter af met minder!

1. Voeg eiwitten toe

De momenten wanneer je naar suiker grijpt (of verlangt) zijn vaak momenten waarop je trek hebt. Of eigenlijk; denkt te hebben. Vooral in het begin is het moeilijk om hier niet aan toe te geven, maar na een paar dagen zal het makkelijker worden. Kies voor een eiwitrijke maaltijd of snack (denk aan een gekookt eitje of lijnzaadcracker met kipfilet en komkommer) en je zult merken dat je verlangen naar suiker afneemt.

2. Vermijd kant-en-klaar

Helaas is de supermarkt nog niet heel vriendelijk als het om minderen met suikers gaat. Bijna in al het eten (en drinken!!) wat uit zakjes en pakjes komt zitten suikers toegevoegd. Kies voor natuurlijke producten en bereid zoveel mogelijk zelf om dit te vermijden.

suikerverslaving-2

3. Gebruik kruiden

Gooi jij regelmatig suiker in je yoghurt (of baksels) voor een aangenamere smaak? Probeer dan eens gebruik te maken van kruiden en specerijen. Kaneel is bijvoorbeeld heel geschikt maar ook vanille, gember en nootmuskaat kun je gebruiken.

4. Kies wat bij jou past

Ieder mens is verschillend en gaat anders om met veranderingen. Voor de een werkt het om cold turkey meteen alles te schrappen, voor anderen werkt het beter om af te bouwen. Kies een methode die bij jou past en goed voelt want dan is de kans van slagen het grootst.

5. Besef wat het met je doet

Net als met sporten werkt het echt motiverend wanneer je ziet wat het met je lichaam doet. Voel dat je na een korte periode al verschil merkt; je voelt je fitter, je huid ziet er beter uit en je hebt minder last van eetaanvallen.

Benieuwd welke voedingsstoffen ons lichaam allemaal nodig heeft en hoe we hieraan komen? Lees hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more