Weet je wat ik de herfst en winter heerlijk om te eten vind? Soep! Gelukkig ben ik niet de enige want mijn vriend is er net zo dol op. Pompoensoep is echt zijn favoriet en daarom maak ik het regelmatig en dat vind ik geen enkel probleem: het is ontzettend lekker, mega gezond en super easy to make!
Recept: pompoensoep met zoete aardappel
Wat heb je nodig?
- pompoen
- zoete aardappel
- ui
- stukje gember
- liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- theelepel kokosolie
- zout en peper
Voor de garnering:
(optioneel)
- geroosterde zoete aardappel schijfjes
- geroosterde zonnebloempitten
- gebakken uitjes
- geroosterde stukjes pompoen
Hoe maak je het?
- Was de pompoen, snijd hem door de midden, verwijder de zaden en snijd de pompoen in grove stukken.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in grote stukken.
- Snijd de ui en de gember in stukjes.
- Verwarm een beetje kokosolie in de pan en fruit zachtjes de ui en de gember.
- Voeg de pompoen en zoete aardappel toe en laat de groenten een paar minuten zachtjes koken.
- Giet de liter groentebouillon in de pan en laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes koken totdat de pompoen en de zoete aardappel zacht zijn.
- Giet de soep in een blender (of gebruik een staafmixer) en maal de soep fijn.
- Roer de kokosmelk door de pompoensoep, voeg peper en zout naar eigen smaak toe en eventueel kun je de soep garneren met bovenstaande opties.
Et Voilà! Je hebt een heerlijke lunch voor op een koude herfst of winterse dag. Eet smakelijk!
Pompoen snijden
Vind je he lastig om een pompoen te snijden? In dit filmpje zie hoe dit ‘snijwerkje’ een stuk makkelijker wordt.
Wat is jouw favoriete soep?
Ik ben benieuwd wat je van deze soep vindt of heb jij een andere favoriete herfst- of wintersoep? Deel je het recept in een reactie hieronder? Super leuk!
Liefs, Sofie
Ben je een echte pompoen fan? Dan denk ik dat je van deze 5 recepten met pompoen helemaal happy wordt.