Gooi die pyjama’s, sexy nachthemdjes en oude slaapshirts maar weg, want anno 2016 zouden we allemaal naakt moeten slapen. Het is niet alleen beter voor je seksleven; naakt slapen zorgt ook nog eens voor minder buikvet en het is gunstig voor je immuunsysteem. Maar er zijn nog veel meer gezondheidsvoordelen van naakt slapen. Raar dus dat slechts 10% van de mensen (*gebleken uit Amerikaans onderzoek) naakt slaapt en laten we afspreken dat we vanavond allemaal naakt onder de lakens kruipen.

1. Je slaapt beter

Wanneer je naakt slaapt, daalt je lichaamstemperatuur enkele graden gedurende de nacht en dit zorgt voor een betere nachtrust.

2. Je verbrandt meer calorieën

Door naakt te slapen, verbrand je meer calorieën omdat je lichaam harder moet werken om je warm te houden.

naakt slapen

3. Je voelt je blijer

Naakt slapen geeft het (liefdes)hormoon oxytocin een boost. Dit is een feelgood hormoon dat een postitieve werking heeft op je bloeddruk, maar ook stress en depressies tegengaat.

4. Het is beter voor je intieme zone

Warmte zorgt voor meer bacteriën dus van naakt slapen en een beetje verluchting wordt je V-zone ook een stuk gelukkiger.

5. Het gaat rimpels tegen

De belangrijkte anti-verouderingshormonen worden ’s nachts alleen actief bij een lage lichaamstemperatuur dus ook om rimpels tegen te gaan kun je beter naakt slapen.

Dagelijks peulvruchten eten helpt je bij het afvallen. Hier vind je lekkere recepten.