In deze donkere dagen is ’s ochtends op tijd opstaan voor een workout soms nog een behoorlijke opgave. Nog even dat kwartiertje langer door snoozen klinkt natuurlijk veel verleidelijker. Maar nee, ook in deze donkere herfstdagen zullen we toch echt ons warme bed uit moeten en motivatie moeten vinden voor een ochtend workout. Misschien kunnen deze creatieve manieren je helpen voor motivatie om te sporten in de ochtend!

1. Pre-workout drink op je nachtkastje

Altijd voor het sporten een pre-workout drankje? Maak deze de avond ervoor vast klaar, bewaar deze in een thermosfles en zet deze voor het slapen gaan op je nachtkastje. Zodra je s’ochtends wakker wordt kun gelijk beginnen aan je drankje en heb je gelijk energie om te beginnen aan je ochtend workout!

motivatie-om-te-sporten

2. Make it a workout date

Hoe veel leuker is het om samen met iemand te sporten! Sport je graag met een vriendin of misschien wel met je vriend? Maak er een date van! Hierdoor motiveer je elkaar om ’s ochtends er op uit te gaan. Staat de ander al klaar om te gaan? Dan kun je het ook niet maken om te cancelen.

View More: http://radred.pass.us/hiit-fusion-og

3. Light on!

Je wil voorbij de fase ‘ik-wou-dat-ik-nog-lag-te-slapen-in-mijn-warme-bed’ komen. Door ’s ochtends, zodra je wakker wordt, gelijk je licht aan te doen of de gordijnen open te slaan wordt je gestimuleerd om sneller wakker te worden. Omdat in deze donkere herfsttijden gordijnen openslaan om 07:00 ’s ochtends niet echt werkt, is het dus beter om je nachtlampje aan te klikken.

4. Haardroger in je gym locker

Sommigen onder ons hebben nog een beetje extra stimulans nodig om ’s ochtends in beweging te komen. Een handige manier, en om jezelf een beetje te tricken, is om je eigen haardroger te bewaren in je gym locker. Want zonder gedroogde haren gaan wij natuurlijk echt niet de deur uit in de vroege ochtend naar werk of school.

5. Overnight oats

Bereid je ontbijt vast voor om stress in de vroege ochtend te voorkomen. En laten wij nou net een heerlijk recept voor overnight oats voor jullie hebben klaar staan!

 Overnight havermout

6. Drink water

Zodra je opstaat is het eerste wat je moet doen een glas water drinken. Enige mate van uitdroging in de ochtend kunnen je prestaties verminderen tijdens een workout. Zorg dus dat je goed gehydrateerd blijft! Ook wordt het een stuk lastiger om weer in slaap te vallen na een glas water omdat het niet heel lang zal duren voordat je naar de wc zal moeten.

7. Speciale wake-up app

Ik had hier zelf nog niet eerder van gehoord maar er bestaan dus apps die je helpen met opstaan! Zodra je wekker gaat zal je dus eerst uit bed moeten stappen en een stuk moeten lopen voordat het alarm zal stoppen. Een Nederlandse versie van deze app is Smart Wekker- Step out!

 wake-up-app

8. Geen tv aan tijdens het slapen

Tenzij je van een slechte en onrustige nachtrust houdt de nacht voordat je een ochtend workout op de planning hebt staan is het niet verstandig om je tv aan te laten s’nachts. Als je niet of minder goed kan slapen zonder geluid op de achtergrond, probeer dan eens een geluid van een ventilator of iets met een lichte ruis.

9. Time it met playlist

Het klinkt misschien wat gek, maar bij mij werkt deze manier wel altijd. Time je ochtend aan de hand van verschillende nummers. Zet deze playlist aan vanaf het moment dat je uit bed stapt. Hou aan de hand van het aantal nummers bij hoeveel tijd je nog hebt in de ochtend. Stel voor jezelf vast hoeveel nummers de tijd je hebt vanaf het moment dat je opstaat tot het moment dat je de deur uit moet.

10. Healthy energy boost

Ons lichaam heeft suikers nodig om de bloedbaan weer op gang te krijgen. En dan hebben we het niet over de ongezonde chocolade of snoepachtige suikers. Nee we bedoelen natuurlijk hiermee de natuurlijke suikers. En laat er nou net een vrucht zijn die hier perfect geschikt voor is: dadels! Omdat ze hoog in koolhydraten en in natuurlijke suikers kunnen dadels een geweldige manier zijn om stimulerende boost van suiker in je bloedbaan te krijgen.

dates-workout-01

Deze creatieve manieren moeten nu wel een motivatie zijn om te sporten in de ochtend! Heb jij zelf nog een handige manier die jou altijd helpt met opstaan in de vroege ochtend? Wij zijn heel benieuwd! Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Nog niet genoeg motivatie om te sporten in de ochtend? Klik hier voor nog meer tips!