Mijn onmisbare sport items

Dat je tijdens het sporten zorgt voor een fijne outfit en goede schoenen is logisch, maar welke andere spullen zijn voor mij nou echt onmisbaar en sleep ik mee in mijn sporttas?

Koptelefoon

Op de sportschool staat de muziek meestal lekker hard, maar als dat niet het geval is, zet ik lekker mijn koptelefoon op met mijn eigen muziek. Hardlopen doe ik ook altijd met muziek en het is wel zo handig dat ik dan elke kilometer feedback krijg van Runkeeper.

Ik heb 2 draadloze koptelefoons. Ideaal, zo heb ik nooit last van in de weg slingerende kabeltjes. De koptelefoon die ik met hardlopen gebruik is er eentje van Skullcandy (review). Als ik ga wandelen of krachttrainen, vind ik een over ear koptelefoon wel fijn (zeker met dit koude weer, heb ik meteen warme oren), en dan gebruik ik deze van Sudio Sweden. Het leuke van deze koptelefoon is dat je de kapjes aan de zijkant kunt verwisselen.

Flipbelt

Als ik mijn draadloze koptelefoon op heb, moet ik natuurlijk ook mijn telefoon meenemen. Daarvoor is de Flipbelt heel handig. Er kan nog best veel in, mijn iPhone 6 past er prima in en ook mijn sleutel doe ik er in en soms wat geld voor de zekerheid. Ik heb een zwarte, maar ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Hoofdband

Als het buiten koud is, vind ik het fijn om een band over mijn oren te dragen. Ik heb er een van H&M. Het ziet er niet heel charmant uit vind ik, maar ik heb in ieder geval geen koude oren en ook geen koud voorhoofd.

Trainingshandschoenen

Als ik mijn bovenlichaam train, loop ik zo nu en dan met zware barbells te slepen. Hoe meer gewicht er aan zit, hoe minder prettig het voelt aan je handen. Zo is ook de stang die je naar beneden trekt bij de lat pull down ook geen pretje voor de kussentjes net onder je vingers. Trainingshandschoentjes zijn dan ideaal. Deze van Nike passen mij perfect. Belangrijk is dat ze niet te groot zijn, want dan gaan ze schuiven om je handen heen.

Bidon

Uiteraard kan een bidon ook niet ontbreken in mijn tas. Deze van Nike zijn favoriet. Ze lekken niet en je hoeft er geen dopje af te halen als je wil drinken. Ik neem er vaak een mee voor water en een om aminopoeder in te mengen. Ook heb ik vaak een shakebeker in mijn tas, voor als ik na de training meteen een eiwitshake wil maken.

Eiwitpoeder en aminopoeder

Tijdens een zware of lange training gebruik ik graag amino van Fitnessguru. Deze smaakt naar cola en is mierzoet. Maar gek genoeg is het tijdens het trainen opeens wel lekker. Ook heb ik altijd wel een grote pot eiwitpoeder thuis staan.

Deze twee potten ga ik niet meeslepen in mijn tas, dus heb ik stapelbare doosjes voor babymelkpoeder gekocht. Deze kun je gewoon bij Kruidvat of Hema kopen. Ze zitten stevig op elkaar geschroefd en je kunt in ieder doosje iets anders doen. Zo kun je altijd een voorraadje poeders of andere supplementen meenemen.

In de mijne zitten momenteel aminopoeder, eiwitpoeder en creatinetabs. Ik heb 2 sporttassen (een voor als ik les moet geven met daarin o.a. een map propvol lessen en cd’s en een voor als ik zelf ga trainen met daarin o.a. mijn schema en de handschoentjes) en in beide tassen heb ik een “supplemententorentje”.

Sweater

Voor en na de training wil ik het natuurlijk niet koud hebben. Ik heb dan ook een aardige verzameling leuke sweaters. Ze zitten heerlijk en staan leuk. Ik houd van de sweaters van Catwalk Junkie en Blake Seven, maar ik heb er ook een aantal van de Sting.

Deodorant en reinigingsdoekjes

Deodorant, moet ik dat nog toelichten? Ook al ga ik thuis direct douchen, ik wil toch even die zweetgeur kunnen maskeren, voor het geval ik bijvoorbeeld nog even snel wat boodschappen wil doen. Ik heb een erg gevoelige huid en dan kan zweet (en mijn voorhoofd afvegen met een zweetbandje) er voor zorgen dat mijn huid onrustig wordt. Bij yoga gebeurt het ook wel eens dat we met ons voorhoofd op het matje moeten steunen. Als ik niet oplet heb ik de volgende ochtend al een dikke pukkel op mijn voorhoofd. Daarom heb ik altijd een pakje reinigings- of babydoekjes in mijn tas. Zo kan ik na het sporten meteen een doekje over mijn gezicht halen. Mocht ik make-up op hebben, dan kan ik dat er voor het sporten ook snel even afhalen.

Wat vind jij echt onmisbaar als je gaat sporten?

Lees ook: 20 Gezonde snacks met slechts 100 calorieën

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more