Fenegriek wordt al jaren gebruikt in de keuken. Ik zelf slik al jaren fenegriekpoeder in capsules. Fenegriek wordt in verschillende landen gebruikt als wonderkruid om astma, bronchitus, maagzuuroprispingen, keelpijn en huidproblemen te behandelen. Maar dit wonderkruid brengt nog meer gezondheidsvoordelen met zich mee.

Hoe kun je fenegriek gebruiken?
Fenegriek is te gebruiken als kruid voor het bereiden van gerechten. Zelf bestel ik altijd fenegriek capsules. Als je het kruid lekker vindt kun je ook fenegriekpoeder gebruiken in maaltijden. Je kunt het poeder ook oplossen in water en het opdrinken.

Waarom is fenegriek een wonderkruid?

1. Het verlaagt je cholesterolgehalte
De zaden in fenegriek bevatten saponinen. Dat stofje zorgt ervoor dat het slechte cholesterol afneemt en het goede cholesterol toeneemt. Dit heeft als gevolg dat je minder kans hebt op het krijgen van hart- en vaatziekten.

2. Het heeft een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel
Fenegriek bevat stoffen die de insulinegevoeligheid van cellen vergroot, zodat er meer suiker kan worden opgenomen. Daarnaast zorgen bepaalde vezels ervoor glucose langzamer wordt opgenomen waardoor je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.

3. Je eet minder
Er zitten veel galactomannavezels in fenegriek. Deze vezels zwellen op in je lichaam. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel.

fenegriek

4. Het is een natuurlijk middel om brandend maagzuur tegen te gaan
Er zitten veel slijmstoffen in dit wonderkruid. Deze vormen een beschermlaagje over je maag waardoor geïrriteerde maagslijmvlies verzacht.

5. Het zorgt voor meer stevige en vollere borsten
En om deze reden is het in mijn ogen echt een wonderkruid! Intensief sporten heeft bij de meeste vrouwen geen positief effect op je borstomvang. Althans, bij mij niet. Dit is de reden waarom ik fenegriek ben gaan slikken. En ik moet zeggen dat het bij mij werkt. Fenegriek bevat stoffen die de werking van je oestrogeen hormoon nabootsen. Anderen zeggen dat wanneer je eigen oestrogeengehalte goed is, het je borstgroei juist kan remmen. Ach ja, proberen waard toch? 😉

6. Het gaat hormoonschommelingen tegen
Als je door hormoonschommelingen last krijgt van pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, prikkelbaarheid en wisselende stemmingen kan fenegriek deze klachten helpen verzachten.

Proberen waard toch? 😉

Bron: Vitamins.nl