Het kan bijna niet zo zijn dat je nog nooit hoemoes hebt geprobeerd. We zien het op vele blogs verschijnen en tot mijn grote vreugde ook steeds vaker op de menukaart in hippe lunchtentjes. Fijn, want ik ben groot fan van deze kikkererwtenpuree. Hoemoes is een authentiek recept met naast kikkererwten een vleugje knoflook en sesam. Maza is onze favoriet als het gaat om hoemoes, vanwege de pure en zachte smaak. Helemaal fijn dat er geen kunstmatige toevoegingen zijn gebruikt voor de producten, wat voor mij een groot pluspunt is. Naast de traditionele hoemoes heeft Maza nog vele specials zoals de variant met zongedroogde tomaat en andere salades en dips in het assortiment; van Muhammara met granaatappel en walnoot tot Baba Anoesch met aubergine. Wij geven je onze favoriete recepten voor een dosis inspiratie. Lekker voor de feestdagen bijvoorbeeld!

favoriete recepten

Broodbeleg

Oké, wellicht een beetje saai en voor de hand liggend, maar oh zo lekker en bij mij absoluut de grote lunchtopper. Ik heb standaard een bakje in de koelkast op kantoor staan zodat ik tijdens de lunch mijn broodje kan ‘bouwen’. Te beginnen met een laagje hoemoes of een van de varianten, gevolgd door een plakje kipfilet en eventueel een tomaatje, gekookt ei, avocado, gegrilde groenten (tip: hoemoes met gegrilde courgette, zongedroogde tomaten en walnoten!), huttenkase of noten.

Bij het avondeten

Je zou het in eerste instantie misschien niet zo snel zeggen, maar hoemoes is heel geschikt als toevoeging bij het avondeten. Zo ben ik zelf groot fan van de gevulde paprika met onder andere hoemoes of een gepofte zoete aardappel uit de oven met Yazzara. Ook kun je het lekker als bijgerecht eten bij bijvoorbeeld je salade, couscousgerecht of stampot.

favoriete recepten

Tijdens de borrel

Het weekend wordt bij ons steevast ingeluid met een vrijdagmiddagborrel op de redactie. En dat doen we gerust met een wijntje en lekkere hapjes, want wij vinden dat dat gewoon moet kunnen. Muhammara is onze favoriete dip en mag niet ontbreken bij de borrel. Blokjes kaas, dadels, wortels, toastjes en hartige stengels worden steevast voorzien voorzien van een likje hoemoes of Muhammara.

Pizza (of wrap)

Sinds ik de verantwoorde pizza heb uitgevonden staat hij minstens een keer in de week op tafel bij ons. Een volkoren wrap besmeren met hoemoes en dan beleggen met alles wat je lekker vindt. Tomaat, geitenkaas, noten, rucola, spinazie, tonijn; it’s up to you! Tien minuutjes in een voorverwarmde oven (180 graden) en je pizza is klaar. Maar je kunt het natuurlijk ook prima af zonder de oven, want dan heb je gewoon een lekkere wrap voor de lunch of in stukjes snijden als borrelhapje.

Op de site van Maza staan ook nog tal van recepten voor meer inspiratie. Zo kun je hoemoes bijvoorbeeld ook gebruiken bij het bakken van brownies. Je kunt Maza beleven in een van de winkels in de Foodhallen Amsterdam en sinds kort ook in winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Wat is jouw favoriete recept met hoemoes? Laat het ons weten!

Volg Maza ook op Instagram en Twitter.

favoriete recepten met hoemoes