5 Grote fabels over afvallen

Iedereen heeft tegenwoordig wat te zeggen over gezondheid, voeding en afvallen. En dat is natuurlijk positief, want het geeft aan hoeveel mensen er aandacht besteden aan gezond eten en sporten. Maar er wordt ook heel veel onzin verspreid op deze manier. Door bronnen die niet altijd blijken te kloppen of omdat het steeds weer een beetje verdraaid wordt. Zelf geloof ik ook vooral heel graag wat mij uitkomt om te geloven, maar dat is natuurlijk ook niet de juiste manier. Zo gelooft een derde van de Nederlanders in het feit ‘zware botten’ te hebben. Sorry mensen, maar zware botten bestaan helaas niet. Tijd om eens even te kijken naar welke zogenaamde feiten in ieder geval niet kloppen en waar we vanaf nu geen rekening meer mee hoeven te houden.

1. Na 20.00u ’s avonds niet meer eten

Het klonk mij altijd best logisch in de oren dat als je wilde afvallen, je beter niet meer kon eten na 20u ’s avonds. Maar dit blijkt helemaal geen invloed te hebben en we kunnen dus gerust in de avond nog eten. Het gaat tenslotte om het totale aantal calorieën die je op een dag binnenkrijgt en het tijdstip doet daar niet toe.

2. Citroensap/water met citroen

Deze valt bij mij sowieso in de categorie ‘ik wil dat dit waar is dus ik geloof het’, maar citroensap helpt je helaas niet bij het afvallen of afbreken van vet. Het heeft heus gezondheidsvoordelen, maar die kilo’s raak je er niet sneller door kwijt.

fabels over afvallen

3. Meergranenbrood is gezonder

Vaak denkt men hoe donkerder het brood, hoe beter. Maar meergranen betekent heel letterlijk dat er meerdere granen in het brood zitten dus dit kunnen net zo goed granen zijn van wit meel. Je kunt dus voortaan beter letten op ‘volkoren’.

4. Sporten is het belangrijkst

Beweging is natuurlijk heel belangrijk, zowel voor je lichaam als je geest, maar wanneer je wilt afvallen is het toch met name je voedingspatroon wat veranderen moet. Men zegt ook wel dat 80% afhankelijk is van je voeding en 20% van het sporten.

5. Vetten zijn ongezond

Vet is vaak een woordje dat mensen afschrikt wanneer je wilt afvallen. Helemaal niet nodig! We hebben vetten nodig om voldoende vetten binnen te krijgen, maar ook voor de opbouw van cellen en weefsels. Wel is het belangrijk om voor onverzadigde vetten te kiezen en het niet te overdrijven.

Benieuwd naar de voordelen van een veganistisch dieet? Je leest het hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more