Select Page

Hallo allemaal!

In het kader van onze nieuwe Fitgirl Bikini Challenge wil ik jullie graag motiveren om ook mee te doen en/of het vol te houden. De winkels hangen alweer vol met bikini’s voor de zomer! Zoals je misschien al in mijn vorige blog(s) hebt gelezen ben ik sinds november 2014 pas begonnen met de fitjourney naar mijn ultieme bikini body. Dit heb ik gedaan met behulp van de Bikini Body Guide (BBG) van Kayla Itsines. Als je meer over de BBG of over het begin van mijn fitjourney wilt lezen, klik dan hier en hier. Hier zal ik een update geven over hoe het nu gaat en zal ik nieuwe progressie foto’s laten zien. Ook zal ik een paar vragen beantwoorden die ik regelmatig krijg. Ik wil nogmaals benadrukken dat alles wat ik schrijf over de BBG puur uit eigen ervaring is. Wat ik ervaar kan voor een ander dus heel anders zijn!

De vorige keer dat ik mijn vooruitgang deelde was ik in week 10 van de BBG en inmiddels ben ik in week 20! Dit betekent dat ik de BBG 1.0 af heb gerond en ben begonnen met de BBG 2.0 (weken 13-24). Over een maand zal ik jullie een nieuwe update geven zodra ik klaar ben met beide guides. Wil je meedoen met onze geweldige Fitgirl Bikini Challenge? Het is nog niet te laat! Klik hier om je meteen aan te melden!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit was mijn transformatie na 16 weken:IMG_4746

Dit is mijn zij-transformatie na 17 weken. Het is echt een wereld van verschil en ik schrok toen ik het zelf zag:IMG_5032

 

Wat is er allemaal veranderd sinds mijn laatste update?

Lichamelijk gezien vind ik zelf dat er niet zoveel veranderd is. Mijn buik en benen zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Ik heb niet ineens een zichtbare sixpack en mijn benen zijn niet dunner (gelukkig maar) of sterker geworden. Ik heb wel ontzettend veel progressie geboekt in mijn armen (qua hoe ze eruit zien en ook kracht) en ik heb erg veel mentale progressie geboekt. Alhoewel ik eerder ook al beter in mijn vel zat, gaat het nu nog beter. Ik kan ik nu namelijk eindelijk echt genieten van mijn ‘cheat’ maaltijden. In de weken 1-12 voelde ik mij nog altijd ontzettend schuldig als ik een keer ging uiteten of als ik een stuk taart at op een verjaardag. De volgende dag ‘strafte’ ik mezelf dan met een uur extra op de loopband of mocht ik van mezelf niet meer eten met de gedachte ‘anders word je weer dik’. Inmiddels kan ik me er veel beter overheen zetten en straf ik mezelf ook niet meer. Als ik vandaag een Quarter Pounder menu met een grote friet, frietsaus en een cola heb gehad, dan train en eet ik de dag erna gewoon normaal zoals op het programma staat. Ik kwam deze quote tegen op Instagram en had me echt aan het denken gezet: “Train because you love your body, not because you hate it”. Nu pas train ik omdat ik trots ben op mezelf en op mijn lichaam. In de eerste fase trainde ik nog omdat ik het allemaal niet mooi vond.

Ik heb ontzettend veel reacties en vragen gekregen sinds mijn laatste update en ik zal hier antwoord geven op twee veelgestelde vragen.

Hoe ziet jouw wekelijkse trainingsschema eruit?

Mijn schema varieert elke week maar meestal ziet het er als volgt uit:

Maandag:

Bikini Body Guide – Benen (28 minuten)

Billen workout en onderrug (15 minuten)

Dinsdag:

LISS (Low Intensity Steady State) training – 35 minuten loopband op hoogste helling

Pull en chin ups (10 minuten)

Woensdag:

Bikini Body Guide – Armen (28 minuten)

Billen workout (10 minuten)

Donderdag:

LISS training – 35 minuten loopband op hoogste helling

Pull en chin ups (10 minuten)

Vrijdag:

Bikini Body Guide – Buik (28 minuten)

Zaterdag:

Bikini Body Guide – Full body/hardlopen/yoga/ HITT training/rehabilitation training (het ligt er maar net aan waar ik zin in heb en hoe ik me voel)

Zondag:

Rust

Als ik op een doordeweekse dag geen zin heb om te trainen om wat voor reden dan ook, dan schuif ik alles gewoon een dagje op. Als ik het heel druk heb, dan sla ik een keer een training over en dan haal ik dat op een andere dag in.

Je doet het zo goed, hoe hou je het vol?

Deze vraag vind ik moeilijk te beantwoorden maar wordt wel heel vaak gesteld. Ik probeer wat ik nu doe als een nieuwe levensstijl te zien. Het is dus niet een kwestie van ‘volhouden’ want ik wil dit voor de rest van mijn leven doen. Je moet het jezelf comfortabel maken terwijl je jezelf toch uit blijft dagen. Als het een kwestie van volhouden is betekent het dus dat ik iets doe wat niet comfortabel is en er anytime mee kan stoppen als ik het niet meer uithoud. Ik snap als geen ander dat de eerste stappen echt ontzettend moeilijk zijn. Even kort maar krachtig, dit is hoe ik het volhou:

 1. DISCIPLINE: Je moet discipline hebben om te trainen en gezond te eten. Je moet ‘nee’ kunnen zeggen tegen cheesecake, patat en andere lekkere dingen en je moet je mind and body trainen om te willen trainen. Ook al heb je geen zin om te sporten, doe je sportkleren aan en de kans dat je dan alsnog gaat trainen is heel groot! Hieronder ben ik echt ontzettend brak omdat ik de dag ervoor naar een festival was geweest dat elf uur duurde. Ik had echt geen zin om te trainen maar mijn discipline overheerste mijn moeheid. Ik ben toch maar gaan trainen. Ook trainde ik niet intensief; ik ben toch gegaan!                                                                                                      mandymoe
 1. DOORZETTINGSVERMOGEN: Nooit opgeven. Dit klinkt simpel maar ik ben vaak genoeg met mezelf in discussie of ik zal doorgaan of zal stoppen met een bepaalde oefening of training als ik bezig ben. Soms ben ik op de helft van een training en dan denk ik: “Ik ben moe, zal ik stoppen?” En dan denk ik toch weer: “Ach kom op, je bent er nu toch al. Nog 5 minuutjes. Als je dan wilt stoppen, dan mag het.” En dan gaat het zo door tot ik alsnog de training heb afgerond. Achteraf ben ik blij dat ik mezelf over heb gehaald om verder te gaan. Men zegt niet voor niets: “You only regret the workout you didn’t do”.
 1. PLANNING: Een planning is cruciaal. Je kan niet naar de sportschool gaan en daar ter plekke bedenken wat je vandaag eens zal trainen. Je zult toch echt van tevoren moeten bedenken wanneer je wat gaat trainen en hoe lang je dat traint. Kies een trainingsplan uit waar jij je prettig bij voelt. Misschien vind je onze Fitgirl Bikini Challenge wel uitdagend? Een planning werkt efficiënt, effectief en je weet elke dag precies wat je moet doen want “If you fail to plan, you’re planning to fail!”
 1. DOELEN: Stel realistische doelen voor jezelf op. Zo zie je jezelf steeds meer vooruit gaan en hou je plezier in wat je doet. Dit zijn mijn doelen die ik op 31 december 2014 heb opgesteld voor 2015:
 • 1. Ik wil 10 pull ups en/of chin ups kunnen. Momenteel is het alweer mei en kan ik slechts 2 chin ups en helaas geen enkele pull up. Maar ik ben niet getreurd want ik train er nog steeds elke week voor. Ik zal niet opgeven. Ook al gaat het me in 2015 misschien niet lukken, het gaat me ooit wel lukken!
 • 2. Ik wil allerlei soorten push ups kunnen. Toen ik dit lijstje opstelde kon ik 1 push up en inmiddels kan ik er 15-20 achter elkaar. Dankzij Kayla kan ik nu gewone push ups, spider push ups, declined push ups (voeten op een bankje), in & out push ups enz.
 • 3. Ik wil over het strand kunnen lopen zonder de hele dag mijn buik in te hoeven houden. Geen idee of dit gelukt is want ik ben nog niet naar een strand geweest dit jaar!
 • 4. Ik wil een crop top in het openbaar aan kunnen doen en me er zelfverzekerd in voelen. Dit is zeker gelukt! Ik ben ontzettend blij met mijn buik en ik draag regelmatig crop tops nu!Schermafbeelding 2015-05-17 om 22.04.40
 • 5. Ik wil traplopen zonder moe te worden. Dit klinkt als een vreemd doel maar ik was altijd uitgeput als ik alleen al een trap op moest lopen. Inmiddels kan ik heel goed traplopen haha!
 • 6. Ik wil al mijn kleren weer kunnen dragen die ik niet meer pas. Mijn kleren die ik eerst niet meer paste (omdat het allemaal net wat te strak zat), pas ik nu  al helemaal niet meer omdat het allemaal te groot geworden is. Mijn doel is dus half bereikt.
 • 7. Ik wil niet meer beginnen met roken. Ik ben 9 november 2014 gestopt met roken en tot nu toe gaat het heel goed!
 1. BELONEN: Wees lief voor jezelf. Beloon jezelf af en toe voor het harde werken. Je krijgt er niet alleen een killer body voor terug maar ook ontzettend veel energie en zelfvertrouwen. Mijn nieuwste beloning: Een bikini!

IMG_5580

Wil je weten wat ik dagelijks/wekelijks eet of wat voor oefeningen ik doe? Hou dan de site in de gaten voor meer antwoorden op veelgestelde vragen! Heb je nog andere vragen, stel ze dan gerust! Volg me op Instagram voor dagelijkse motivatie! @chocolateisyummy_bbg. Ik wens jullie allemaal heel veel succes en vooral plezier met de Fitgirl Bikini Challenge! Tot snel!

BESTELHIER