In de zomer hebben we het vaak een stuk lastiger met onze calorie inname vanwege de vele barbecues, terrasjes en ijsco’s die naar ons lonken. Hier moeten we natuurlijk ook lekker van genieten want het is tenslotte maar een keer zomer in het jaar!

We willen echter ook in deze periode denken aan onze gezonde levensstijl en gelukkig kunnen we door slechts een paar kleine aanpassingen zorgen dat we heel wat calorieën besparen. Zo kunnen we toch genieten van al het lekkers zonder iedere dag een bom aan calorieën binnen te krijgen.

Sandwich 2.0

In plaats van een sandwich te beleggen op brood, kun je er ook voor kiezen om in plaats van een boterham een slablad te beleggen. En dan wel rijkelijk met kipfilet, avocado, tomaatjes, komkommer, ei en whatever you like zodat het wel een beetje vult natuurlijk. 😉

Met deze kleine aanpassing bespaar je zo 150 calorieën!

calorieen besparen

Zeemeermin

Heerlijk zo’n dagje relaxen en aan het strand liggen. Maar met een uurtje langzaam zwemmen verbrand je al gauw 400 calorieën. Kun je daarna weer, welverdiend, luieren op je handdoek!

Fruitwater

Frisdrank is echt een boosdoener als we het over calorieën hebben. Door je eigen fruitwater te maken (of afgekoelde thee in de koelkast= ijsthee) kun je gemakkelijk honderden calorieën besparen op een dag.

Seizoensfruit en groenten

De zomer is hét seizoen van heel veel van ons lievelingsfruit en groente. In plaats van die bak chips of snoepjes, kunnen we dus lekker genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Op deze manier besparen we gemakkelijk 100 calorieën per snack.

Benieuwd naar meer tips voor een gezonde levensstijl in de zomer? Lees hier!

Foto’s: Tumblr