Zo kun je snel calorieën besparen

In de zomer hebben we het vaak een stuk lastiger met onze calorie inname vanwege de vele barbecues, terrasjes en ijsco’s die naar ons lonken. Hier moeten we natuurlijk ook lekker van genieten want het is tenslotte maar een keer zomer in het jaar!

We willen echter ook in deze periode denken aan onze gezonde levensstijl en gelukkig kunnen we door slechts een paar kleine aanpassingen zorgen dat we heel wat calorieën besparen. Zo kunnen we toch genieten van al het lekkers zonder iedere dag een bom aan calorieën binnen te krijgen.

Sandwich 2.0

In plaats van een sandwich te beleggen op brood, kun je er ook voor kiezen om in plaats van een boterham een slablad te beleggen. En dan wel rijkelijk met kipfilet, avocado, tomaatjes, komkommer, ei en whatever you like zodat het wel een beetje vult natuurlijk. 😉

Met deze kleine aanpassing bespaar je zo 150 calorieën!

calorieen besparen

Zeemeermin

Heerlijk zo’n dagje relaxen en aan het strand liggen. Maar met een uurtje langzaam zwemmen verbrand je al gauw 400 calorieën. Kun je daarna weer, welverdiend, luieren op je handdoek!

Fruitwater

Frisdrank is echt een boosdoener als we het over calorieën hebben. Door je eigen fruitwater te maken (of afgekoelde thee in de koelkast= ijsthee) kun je gemakkelijk honderden calorieën besparen op een dag.

Seizoensfruit en groenten

De zomer is hét seizoen van heel veel van ons lievelingsfruit en groente. In plaats van die bak chips of snoepjes, kunnen we dus lekker genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Op deze manier besparen we gemakkelijk 100 calorieën per snack.

Benieuwd naar meer tips voor een gezonde levensstijl in de zomer? Lees hier!

Foto’s: Tumblr

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more