Eerder deelde ik met jullie mijn bevindingen van The Detox Kitchen Bible, een boek met meer dan 200 recepten die vrij zijn van tarwe, zuivel én geraffineerde suiker. Detoxen dus! Vandaag deel ik een lekkere soep uit dit boek. Komt ‘ie!
Ingrediënten:
- 1 tl koolzaadolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 cm verse gember, ongeschild geraspt
- 400 gram broccoli
- 5 dl groentebouillon, idealiter zelf gemaakt maar ik heb gewoon blokjes gebruikt
- 4 stengels bleekselderij, in stukjes
- snufje peper
- handje geroosterde pompoenpitten
Bereiding:
- Ze een pan op hoog vuur en fruit hierin de ui met de olie, ongeveer 5 minuten. Zet het vuur lager en vroeg de gember toe. Bak 5 minuten mee.
- Snijd intussen de broccoli in kleine stukjes.
- Die de bouillon in de pan en voeg de broccoli, de bleekselderij en peper toe. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Maak de inhoud van de pan met een staafmixer glad. In de blender kan natuurlijk ook. Serveer de soep met de geroosterde pompoenpitten.
Een portie van deze soep bevat 220 calorieën en is goed voor je hart, botten, spijsvertering, weerstand, huid, haar, nagels, geest en vermoeidheid!
Echt, bijna te simpel weer dit gerechtje. Maar wederom zo puur én smaakvol. Met zelfgemaakte bouillon nog beter natuurlijk! Maken jullie zelf bouillon of gebruik je dan toch liever de blokjes?
X Ana