Als je me een beetje kent weet je dat ik dol ben op healthy snacks. Omdat ik de laatste tijd probeer meer plantaardig te eten, horen daar natuurlijk ook vegan snacks bij. Mijn favoriete snacks van dit moment heb ik voor je op een rijtje gezet: 7 x de lekkerste healthy vegan snacks. Enjoy!

Meatless Monday

Minimaal één keer in de week plantaardig eten, klinkt best te doen vind je ook niet? Het kookboek Easy Vegan van Living the Green Life heeft me zo geïnspireerd dat ik het m’n best doe om dit trouw vol te houden. Ik zie het als een soort van meatless Monday. Kies een dag in de week uit waarop je plantaardig eet. Het voordeel van zo’n vast dag is dat het op den duur zo in je systeem zit dat het een gewoonte wordt. De kracht van herhaling, noemen ze dat toch? Bij mij werkt het in ieder geval wel. Het voordeel van zo’n vaste vegan food day is dat het niet alleen goed voor je gezondheid is, je draagt je steentje ook bij aan een betere wereld.

7 x healthy vegan snacks

1. Watermeloen milkshake

plantaardig en eiwitrijk

Een milkshake als snack? Hell yeah! Het kan met deze gezonde versie en je hebt slechts drie ingrediënten nodig.

Ingrediënten: 350 gr bevroren watermeloen blokjes, het pulp van 1 vanille stok en kokosmelk (hoeveelheid naar smaak)
Bereiding: Mix in een blender de watermeloen blokjes met wat kokosmelk fijn. Voeg beetje bij beetje wat meer van de kokosmelk toe, tot je milkshake voor jou de juiste structuur gekregen heeft. Als laatste voeg je de pulp van het vanillestokje toe en mix je alles nog even goed door. Amazing lekker als je het mijn vraag.

2. Raw vegan vanille karamel bites

Deze snack is perfect als ze zoete trek hebt. De bites zijn volledig vegan en er zitten alleen natuurlijke suikers in.

Ingrediënten voor de vulling: 2/3 cup havervlokken, 2/3 cup cashewnoten (minstens 4 uur laten weken in water), 2/3 cup ontpitte dadels, 1/8 soeplepel zout en 3 grote el amandelmelk
Ingrediënten voor de glazuur: 2 grote el kokosolie, 2 grote el ahorn siroop en 1 tl vanille poeder
Bereiding: Mix alle ingrediënten voor de vulling in een blender tot je een stevig beslag hebt. Rol er balletjes van en leg deze 30 minuten in de vriezer. Ondertussen maak je de glazuur door alle ingrediënten te smelten op een laag vuur. Neem de bevroren bolletjes uit de vriezer en dompel ze in het glazuur. Zet ze nogmaals voor 15 minuten in de vriezer. Dit herhaal je totdat het glazuur op is. Deze heerlijke bites kun je zowel in de ijskast als in de diepvriezer bewaren.

3. Protein barsvegan snacks

Zelf mijn eigen vegan snacks maken vind ik superleuk om te doen. Toch heb ik ook standaard een aantal klant-en-klare vegan bars in de kast liggen omdat het gewoon super easy voor on te go is. Makkelijk en lekker, daar houdt toch iedereen van?!

4. Crackers met koriander avocadodip

plantaardig en eiwitrijk

Deze snack eet ik graag als ik na het avondeten toch nog wat trek heb, heerlijk!

Ingrediënten:  1 avocado, een paar takjes verse koriander, pilipili vlokken en sap van 1 limoen
Bereiding: Mix de avocado samen met de pilipili vlokken, koriander en limoen fijn in een blender. Serveer het in een kommetje met wat crackers.

5. Vegan pancakes

Pancakes als snack? Ja waarom niet! Op zondagochtend bak ik vaak pancakes en dan maak ik er een paar extra die ik dan de dag erna heerlijk opeet.

Ingrediënten (voor 2 pannenkoeken): vegan pannenkoekenmix, water, een beetje olie en toppings naar keuze
Bereiding: Mix 50 gram pannenkoekenmix met 130 ml water. Verwarm een scheutje olie op middelhoog vuur en als de olie warm genoeg is giet je de helft van het beslag in de pan. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek niet meer vloeibaar is, draai hem om en bak de pannenkoek nog heel even. Herhaal deze stappen voor de tweede pannenkoek. En dan komt het leukste gedeelte: versier je pancakes met je favoriete toppings!

6. Mango proteinsmoothie

Mmmmango en sesam smoothie… Een glas van deze heerlijke smoothie je kunt er weer tegenaan!

Ingrediënten: 1 banaan, bevroren mango blokjes, handje verse spinazie, 1 el kokosrasp, 2 el sesamzaadjes,
kopje ongezoete amandelmelk en 1 schep vegan vanille proteinenpoeder
Bereiding: Doe alle ingrediënten (behalve de amandelmelk) in een blender en mix alles goed door elkaar. Voeg het eiwitpoeder en de amandelmelk op het einde toe, zo kan je zelf de dikte van je smoothie kiezen.

7. Vegan yoghurtbowl met fruit

Een vegan yoghurt bowl met vers fruit en toppings is niet alleen heerlijk als ontbijt, het is een van mijn favoriete snacks na een workout.

Ingrediënten: 200 gr plantaardige yoghurt (ik neem vaak kokos- of sojayoghurt), 1 dadel fijn gesneden, handvol rood fruit (of ander fruit wat je lekker vindt)
Bereiding: Doe de yoghurt in een kommetje en strooi het fruit en de fijngesneden stukjes dadel er bovenop.

Eet jij wel eens vegan snacks? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

Liefs Lianne

Ben je van plan om een nieuwe sportoutfit te kopen? Zo voorkom je een miskoop!