Buikvet, hoe kun je dat nou bestrijden? Het blijft een eeuwig probleem. Je probeert van alles maar je bent nog niet tevreden en dat is irritant, dat weet ik. Je lichaam houdt vet vast op plekken als je buik, heupen en benen voor reserve dus het kost wat begrip en moeite om te zorgen dat je buikvet zal verliezen. Ik geef je vier tips die essentieel zijn om hier een begin aan te maken. Adios fatties!

Water drinken
Het is nooit verkeerd om te blijven hydrateren en al helemaal niet als je bezig bent met het gevecht tegen buikvet. Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt, neem af en toe een slokje en je zult merken dat je minder trek krijgt, meer energie en minder behoefte aan andere (fris)dranken. Door water te drinken verbrand je meer vet, je stofwisseling werkt namelijk 3% sneller. Hoe meer water je drinkt, hoe beter de afvalstoffen door je lichaam afgevoerd kunnen worden. Hete groene thee werkt ook, het helpt je meer energie te verbranden en afvalstoffen te verminderen.

Verschillende oefeningen doen
De rest van je leven sit-ups en crunches blijven doen om buikvet te verbranden, no thanks. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Je moet juist zorgen dat je allerlei soorten oefeningen doet. Denk hierbij ook aan zware (gewichtdragende) oefeningen, zoals stevig wandelen en joggen. Daarnaast moet je ook ‘lichte’ oefeningen doen, zoals fietsen en roeien. De zware oefeningen en de lichte oefeningen gecombineerd met krachttraining en cardio zullen zorgen voor een gezonde levensstijl en ook voor verlies van buikvet. Het aller belangrijkste is dat je blijft volhouden. Als je na een tijdje zwoegen nog geen resultaat ziet moet je niet opgeven, je lichaam moet wennen aan alle positieve dingen die je doet. Je bent nu juist dichterbij het verliezen van buikvet dan ooit. Keep up the good work!

buikvet verliezen

Ken de porties
Niet eten of drastisch minderen met eten is een veelgemaakte fout als het gaat om buikvet verliezen. Als je op een dag drie uitgebreide maaltijden eet, kun je beter overgaan naar vijf kleinere maaltijden. Een licht ontbijt, een snack, een lichte lunch, een namiddag snack en een gebalanceerd diner. Kleinere maaltijden zullen je weerhouden van honger hebben. Het kan handig zijn om een schema voor je maaltijden te maken, zo kom je in de supermarkt ook alleen voor de dingen die je daadwerkelijk nodig hebt. Het is ook heel belangrijk dat je de porties kent, deze staan vaak aangegeven op de verpakking. Over het algemeen eet men het dubbele dan de aanbevolen portie. Zodra je je bewust bent van de aanbevolen porties zul je het verschil zien.

Ongezonde dingen vervangen
We willen allemaal wel eens snoepen of een lekkere reep chocola pakken tijdens een netflix sessie. Maar dit kan ook anders, het is belangrijk om ongezonde dingen te vervangen in gezonde dingen. Zoek eens gezonde recepten op, er bestaat zoveel lekkers! Bekijk hier lekkere gezonde late night snacks. Er zijn ook genoeg vetverbrandende voedingsmiddelen, zoals griekse yoghurt, kalkoenvlees, eieren en kaneel. Die je ook kunt gebruiken ter vervanging.

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt!