Zitten is het nieuwe roken. Ik hoor en zie deze uitspraak steeds vaker voorbij komen en hoewel ik het een nogal vreemde appels-met-peren vergelijking vind, zit er vast en zeker ook een kern van waarheid in. Lang stil zitten is voor niemand goed en dat lang niet iedereen aan een half uur beweging per dag komt is toch wel vrij zorgwekkend te noemen.

Schokkend feitje

Natuurlijk is het met een kantoorbaan van 9 tot 5 een stuk lastiger om niet niet de hele tijd te zitten, maar ook hier zijn oplossingen voor en bovendien heb je in de avond (of ochtend) vaak ook nog tijd om de benen even te strekken. Dit is in ieder geval wat ik zelf altijd doe door in ieder geval na werktijd nog een rondje te hardlopen of wandelen, maar compenseer je hier dan ook mee dat je uren lang stil hebt gezeten?

Marlotte was benieuwd naar het antwoord en stuitte tijdens haar onderzoekje naar een schokkend feitje; we zitten gemiddeld zo’n 9 uur per dag. Help, dat is wel erg veel! Tijd dus om te kijken wat hier de gevolgen van zijn en wat we kunnen doen om deze gewoonte te doorbreken. Lees hier: Hoe slecht is veel zitten?

zitten-het-nieuwe-roken-2

Bron foto’s: Happily Grey

Goed nieuws voor alle pastaliefhebbers! Italiaans onderzoek heeft iets heel fijns aangetoond. Lees hier!