Afgelopen week was een drukke week en door drukte van de afgelopen tijd was ik echt doodmoe. Het voelt even alsof mijn lichaam protesteert tegen alles wat ik doe. Doordat het zo lang licht blijft, word ik niet moe voor 23.00 uur en lig ik lang wakker. Toch vond ik hier en daar nog de energie om te sporten. Aan krachttraining ben ik niet toegekomen, maar dit is hoe mijn week in workouts eruit zag:

Maandag

Zoals elke week gaf ik op maandagavond een freestyle steples en daarna een les club power. Ik probeerde iets moeilijkers te doen met step en dat ging goed! We kregen maar 2 blokjes af in de drie kwartier die we ervoor hebben, maar bijna iedereen kon het goed volgen. Volgende keer nog eens diezelfde blokjes, en dan komt blokje 3 er ook bij. Ik ben de laatste tijd nogal moe, en maandag voelde ik me dan ook doodmoe. Ik heb mezelf echt naar de sportschool moeten slepen. Maar als ik dan eenmaal bezig ben, gaat het altijd weer prima.

workout ellen

Dinsdag

Dinsdag voelde ik me nog steeds niet goed. Ik was inmiddels duizelig en misselijk van vermoeidheid en besloot alleen een club yoga les te volgen en op tijd mijn bed in te duiken. Club yoga wordt op de sportschool gegeven, waardoor je toch de drukte en energie van de sportschool ervaart. De poses zijn voor mij ook niet super uitdagend. Ik ben daarom nog zoekende naar een plaats bij mij in de buurt waar ik power yoga kan volgen.

Woensdag

Je raadt het al, ik was doodop. Ik had de wekker om 5.30 gezet omdat ik eigenlijk voor mijn werk even wilde gaan lopen, maar ik was echt te moe om op te staan. Ik heb me door de werkdag heen gesleept, maar wel een paar keer overwogen om wat uurtjes verlof op te nemen om even te rusten. ’s Avonds moest ik een les club power geven bij een sportschool waar ik wel eens een les vervang. Ik moest daarvoor een half uur rijden (enkele reis). Dus het kostte mij de hele avond. Als ik geen les hoefde te geven was ik in bed gedoken, zo beroerd voelde ik me. Gelukkig voelde ik me ook vandaag weer iets beter na de les. Toen ik eenmaal thuis was had ik nog even tijd nodig om te relaxen en ging pas om 23.30 naar bed.

week_in_workouts_4

Cooling down na de club power les

Donderdag

Mijn vriend vertrok richting Frankrijk, dus de wekker ging om 3 uur. Ik heb nog wel een paar uurtjes geslapen daarna, maar ik voelde me wederom behoorlijk gammel. Ik had de hele week uit gekeken naar mijn vrije avond. Lekker even niks, en op tijd naar bed. En toen kreeg ik bericht of ik 2 lessen kon overnemen. Ik voel me altijd heel erg schuldig als ik zonder echt heel geode reden afzeg, maar ik kreeg het echt niet voor elkaar. Ik zou dan weer enorm moeten haasten om voor die tijd te koken, eten en de lessen voor te bereiden, en ik voelde me nog steeds niet goed. Dus ik heb toch maar aangegeven dat ik de lessen niet kon overnemen. Tegen 19.30 had ik gegeten en plofte ik op de bank. Maar ook nu weer werd ik maar niet moe en zat ik mezelf een beetje in de weg, dus besloot ik toch nog een klein eindje te gaan hardlopen. Ik liep 8 km in 3 kwartier.

week_in_workouts_5

Nog even een eindje hardlopen

Vrijdag

Vrijdag is mijn “vrije” dag. Anders gezegd: ik ga niet naar kantoor. Maar ik ben die dag altijd heel druk met van alles en nog wat. Lessen maken, lessen leren, bloggen, afspraken. Deze vrijdag had ik 2 afspraken. Eentje bij de orthodontist, waar ik 10 minuten van tevoren achter kwam. Ik had me enorm verslapen! Blijkbaar had ik tie 2 extra uurtjes slaap dus echt nodig. Gelukkig kon ik nog terecht. Daarna ben ik thuis aan de slag gegaan met het huishouden. Daar had ik de hele week geen tijd voor gehad. Om 15.30 had ik een afspraak in het ziekennhuis. Dacht ik. Na een half uur rijden was ik precies op tijd in het ziekenhuis, bleek de afspraak 2 uur eerder te zijn… Oke, ik was nu officieel te druk. Als ik mijn eigen afspraken vergeet dan is er iets niet goed. Vrijdagavond heb ik echt bewust rust genomen. Ik heb ook niet meer thuis gewerkt.

Zaterdag

Ik had een afspraak op de sportschool over personal training, waarvoor ik een opleiding ga doen en waarmee ik af en toe al bezig ben op de sportschool. Na een vergadering van bijna 2 uur deed ik samen met mijn collega een paar schouderoefeningen. De rest van de zaterdag deed ik niks, behalve wat wandelen. Ik ging vroeg naar bed, want ik was nog steeds niet opgeladen.

week_in_workouts_2

Lekker wandelen

Zondag

Zondagochtend even de laatste dingen in huis, ik wilde de zolder en de bovenverdieping stofzuigen en dweilen. Het huis is in ieder geval weer helemaal schoon. Toen heb ik mezelf gedwongen om niks te doen. Ik ben op de bank geploft en een film gaan kijken. Wel met de gordijnen dicht, want ik schaam me altijd een beetje als ik zomaar overdag op de bank zit te niksen. ’s Middags werd het prachtig weer en ik ben lekker op rustig tempo door het bos gaan hardlopen. Ik liep 11 km in 1 uur en 2 minuten. Aan het eind van de middag ging ik bij mijn ouders op bezoek en wandelde ik na het eten nog een uurtje samen met mijn moeder.

week_in_workouts_1

Elke dag de 12.000 stappen gehaald!

Deze week dus (behalve een paar schouderoefeningen) geen krachttraining gedaan. Wel 2 keer gaan hardlopen, dat had ik de laatste tijd juist weer weinig gedaan. Ik heb er ook op gelet dat ik dagelijks 12.000 stappen haalde. Wat ik deze week wel echt heb beseft, is dat het heel belangrijk is om af en toe even gas terug te nemen. Ik was (en ben nog steeds) oververmoeid. Ik zit op kantoor te knikkebollen en heb dagelijks een pilletje nodig tegen de hoofdpijn. Tijd voor mij om goed te gaan plannen, en in mijn planning ook me-time te blokken.

Hoe was jullie week? En maak jij bewust tijd vrij om te relaxen?