Sinds een tijdje gebruik ik kokosolie voor in de keuken. Ik bak, braad en wok hier mee en de geur en smaak van kokos vind ik heerlijk. Bij olie denk je snel olie zoals olijfolie maar kokosolie zoals ik die gebruik is eigenlijk een kokosvet. Kokosolie smelt bij 24 graden celsius dus daarom is het vaak gestold. Kokosolie is 100% plantaardig en is een verzadigd vet. Als ik kokosolie door mijn smoothie wil doen, smelt ik altijd een beetje in de magnetron of in een pannetje op laag vuur. Maar er zijn nog meer voordelen van kokosolie. Je hoeft het niet alleen te gebruiken in de keuken. Ik smeer er bijvoorbeeld ook wel eens mijn handen en voeten mee in als ik een droge huid heb. Hieronder nog 10 voordelen van kokosolie.

  1. Voor gesprongen lippen. kokosolie maakt ze lekker zacht en soepel.
  2. Kokosolie bevat laurinezuur dat onze weerstand verhoogd.
  3. Het verbeterd onze stofwisseling.
  4. Het zorgt voor een verzadigd gevoel. Dus minder snel hongeraanvallen.
  5. Draagt bij aan een goede stoelgang.
  6. Kokosolie is lactose vrij.
  7. Je kan kokosolie ook in je haar doen. Hier wordt het sterk van en ook tegen droog haar is het ideaal. Wrijf het tussen je handen warm en smeer het in handdoek droog haar. Laat dit een uurtje intrekken en spoel het daarna goed uit.
  8. Droge huid? Smeer gewoon een beetje kokosolie op je huid. Dit doet echt wonderen.
  9. Gezond voor je schildklier.
  10. Ook erg lekker door een salade. Dan eerst de kokosolie laten smelten.

 Tip: kokosolie in je smoothie

kokosolie smoothie

Bekijk hier het recept voor een gezonde superfood smoothie met kokosolie en spinazie!

Gebruiken jullie ook kokosolie? En wat doen jullie er allemaal mee? Ik ben benieuwd!

Lees ook: Tanden bleken met kokosolieNew collections spring 2015 Image Banner 728 x 90