10 Verrassende superfoods voor in de keuken

Vorige week bezocht ik de gezondheidslezing ‘Superfoods: zin of onzin’. Het ging hier over de ietwat gehypede superfoods die we inmiddels allemaal wel kennen; acai- en goji bessen, chia zaad et cetera. Zijn deze nou onmisbaar voor een gezond voedingspatroon of niet?

Het antwoord was meteen vrij duidelijk: nee, dat zijn ze voor ons niet. Ze zijn het daarentegen wel voor de inheemse stammen waar ze vandaan komen omdat zij onze ‘eigen’ superfoods niet hebben. Wat wij qua voedingsstoffen uit boerenkool halen, moeten zij ergens anders vandaan halen. Natuurlijk kan het eten van deze superfoods geen kwaad en als je het gewoon lekker vindt moet je het vooral blijven doen. Maar als jij verder een gezond eetpatroon hebt, heb je de exotische superfoods niet nodig als aanvulling.

superfoods

Andere superfoods

Minder exotische superfoods worden hierdoor bovendien een beetje vergeten en dat is zonde, want deze zijn minstens even gezond, komen vaak van dichterbij en zijn dus ook makkelijker te verkrijgen (voor minder geld). Bovendien blijft het key woord voor een gezond voedingspatroon toch variatie en afwisseling en daarom kunnen we maar beter blijven variëren. Ook in bereidingswijze trouwens! Eet de ene keer groenten rauw en de andere keer gestoomd, geroerbakt of (kort) gekookt. Nog even terug naar die fijne superfoods die geen hype zijn:

1. Blauwe bessen

2. Pistachenoten

3. Eieren (enkel eiwit als je op calorieën let)

4. Pompoen

5. Rode peper

6. Chocolade >70%

7. Kiemen

8. Havermout

9. Sardientjes

10. Bonen

Heb jij ook moeite met de juiste balans vinden tussen een happy en healthy lifestyle? Hier vind je tips!

Bron foto header: Huffingtonpost.com

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more