Hi, ik ben Linda, een 18-jarige meid, die haar verhaal graag wil delen om zo andere meiden te helpen. Ik was altijd iemand met een maatje meer. Een stevige meid zeggen ze ook wel. Ik zat al een langere tijd niet lekker in me vel en werd onzeker over vanalles, ik was mezelf niet meer. Ik durfde veel dingen niet meer, ik ging me voor mezelf schamen. Maar toen ging een halfjaar geleden bij mij de knop om, ik was zat van mijn lichaam en besloot nu echt af te vallen.

Hoe ik begon

Ik begon met geen suikers te eten of in ieder geval een hoop suikers te laten staan. Ik ging thee of water drinken in plaats van frisdrank. Ik ging meer fruit en groente eten. Aan de koekjes en snoepjes zat ik niet meer. Als ik honger had, pakte ik een extra broodje en in de avond een bakje magere kwark met rozijnen als ik honger had.

Eerst ging ik me richting om een betere basis te krijgen in mijn voeding. Dit ging zo goed, ondanks dat ik er in het begin wel moeite mee had om geen suikers te nemen, want mijn lichaam wou dat zo graag. Door alleen maar op mijn voeding te letten ben ik 17 kilo afgevallen in vier maanden tijd. Voeding is dan ook het belangrijkste als je af wil vallen.

Sporten

Na vier maanden wou ik graag meer sporten. Ik volleybal twee keer in de week, maar qua sporten kon ik er meer uithalen vond ik. De eerste keer in de sportschool vond ik vreselijk. In een paar jaar tijd was sporten in het openbaar een taboe geworden. Daar moest ik zien van af te komen.  Ik ben me in de sportschool gaan richten op kracht en cardio en natuurlijk ben ik gezond blijven eten.

Ik zag dat mijn kleding te groot werd en dat mijn lichaam strakker werd. Ik woog mezelf elke maandag en elke maandag werd ik blijer. Ik voelde me per week zelfverzekerder worden. De ene week viel ik een kilo af en een andere week maar 200 gram. Ik ben blijven denken, als ik het wil dan kan ik het. Elke gram die eraf is, is er wel af! Ik werd per week gemotiveerder omdat het getal op de weegschaal steeds daalde en het feit dat mensen het begon op te vallen. Dat is telkens voor mij zo’n zetje, dat ik door wil gaan.

Een halfjaar geleden woog ik bijna 90 kilo en had maar liefst een taille van 94 centimeter. Nu een halfjaar later ben ik 70 kilo en heb ik een taille van 72 centimeter. Ik heb volgens het BMI-index geen overgewicht meer, maar zit in nu in het gemiddelde!

transformatie

Mijn tips

Mijn tips voor mensen dat ook wat kwijt willen. Begin gewoon, nu, op dit moment. Ga gezonder eten door eerst minder suiker te eten. Vervang koek en snoep voor fruit, groente of een broodje. Zodra je je voeding goed hebt, dan kun je je gaan focussen op het sporten. Stapje voor stapje kom je er wel, als ik het kan, kan jij het ook!

De foto’s van een halfjaar vind ik niet fijn om te zien, maar met het resultaat eronder ben ik zo ontzettend trots, dat ik zoveel zin in de zomer heb. Ik weet nu dat het zo belangrijk is dat je lekker in je vel zit en geniet van alle dingen om je heen op dit moment en niet denkt zoals ik altijd dacht. Als ik slank ben, mag ik genieten van de jongensaandacht. Als ik slank ben, dan mag ik die leuke bikini kopen. Door allemaal lieve mensen om mij heen heb ik die gedachtes weg kunnen denken en geniet ik nu van elk klein dingetje.

Liefs,

Linda

Ken jij ook iemand die een mooie progressie heeft geboekt of heb je misschien zelf een inspirerend verhaal? Stuur een mailtje naar info@followfitgirls.com

Meer transformaties zien? klik hier.