2015 is het jaar om te gaan sporten! Je ziet en leest het overal. Het is helemaal een trend om gezond en fit te leven en daarbij kan sporten echt niet meer ontbreken aan je dagelijks bezigheden. Zijn jullie al begonnen? Nee? Nou dan hier wat inspiratie tips om te beginnen met sporten. 

  1. Zoek vooral een sport die je heel erg leuk vindt, want als je met plezier gaat sporten houd je het veel langer vol.
  2. Probeer een doel te stellen. Als je een doel hebt kun je daaraan terug denken als je even geen zin meer hebt. Bijvoorbeeld: ik wil een paar kilo kwijt,ik wil fitter worden of ik wil meedoen aan een hardloopwedstrijd.
  3. Zoek een leuke sportschool waar ze ook groepslessen aanbieden. Veel mensen denken bij het gaan naar de sportschool vooral aan apparaten waar ze op moeten bewegen, maar ik zelf heb ervaren dat dit dus helemaal niet het geval hoeft te zijn.
  4. Maak een schema. Begin rustig met bijvoorbeeld 2 keer per week en maak een schema voor jezelf waarin je kunt afvinken dat je een les hebt gedaan. Dit werkt motiverend want je wil toch echt al die vinkjes behalen. Beloon je zelf aan het eind van de maand met een klein cadeautje! Je kunt ook mee doen aan de February Fitgirl Challenge waarbij je ons schema volgt.
  5. Een nieuwe outfit! Natuurlijk heb je bij al dat sporten ook een goede outfit nodig. Dus shoppen maar!
  6. Samen sporten. Samen sporten werkt ook motiverend. Super leuk om je bijvoorbeeld aan te melden bij een sportvereniging voor bijvoorbeeld volleybal, zwemmen, tennis of hockey zo leer je ook allemaal nieuwe mensen kennen of ga met een vriendinnenclubje.
  7. Laat je motiveren door Fitgirls op Instagram. Volg verschillende fitness en healthy accounts voor je dagelijkse portie fitspiration. Sowieso mag @Followfitgirls_com natuurlijk niet in je lijst ontbreken en daarnaast vind je hier nog een aantal andere leuke accounts om te volgen.

En geloof me als je een paar keer per week van die bank af komt voel je je zoveel beter. Je maakt tijdens sporten het stofje endorfine en dopamine aan die zorgen voor een ontspannen lijf en een heel gelukkig gevoel.

Screenshot_2015-01-31-15-36-32

Hierboven mijn schema van de maand januari. Dit is een app (Virtuagym) Hier kan je bijhouden hoeveel je per week sport en welke sport je hebt gedaan.

“Remember no matter how slow you go, you are still lapping everyone on the couch!”

Sporten helpt ook goed als je veel werkstress hebt. Even lekker alles loslaten en je voelt je daarna weer helemaal ontspannen. Yoga is hierbij ook een goede optie. Mocht je nou echt helemaal geen sporter zijn dan is een wandeling maken of even fietsen met een vriend/vriendin of voortaan fietsen naar je werk ook al een hele stap vooruit. Ook vind je op het internet tal van leuke oefeningen die je lekker thuis kunt doen in de woonkamer en ook nog een helemaal gratis zijn, zoals de Fitgirl Challenge!