Zoals veel fitgirls ben ook ik regelmatig op de sportschool te vinden. Ik werk er al jaren, dus ik heb al veel blunders voorbij zien komen, en er ook de nodige zelf gemaakt. Zo zien wij regelmatig iemand van de loopband af vallen, en zien we mensen heel creatief zelf oefeningen verzinnen bij apparatuur die toch echt ergens anders voor bedoeld is. Maar er zijn een paar blunders die bijna iedereen wel eens heeft meegemaakt. Eigenlijk zijn ze allemaal niet zo heel dramatisch, maar kunnen ze wel zorgen voor een klein schaam-momentje. Over welke sportschoolblunders heb ik het dan?

1. Je broek is niet squat-proof

Je hebt een superleuke nieuwe sportlegging gescoord, blijkt het stofje toch net niet dik genoeg en biedt hij tijdens het squatten een mooi uitzicht op je knalroze string. En jij maar denken dat die leuke jongen steeds naar je zat te kijken vanwege je perfecte squat-techniek… Voortaan toch maar even uitgebreid squatten in de paskamer!

sportschoolblunders_1
2. Je hebt de verkeerde bh aan

In alle haast heb je je sportkleren in je tas gegooid, maar bent je sportbh vergeten. Buiten het feit dat het echt niet lekker zit als je enthousiast gaat springen in je kanten behaatje, passen die bandjes over je schouders ook helemaal niet bij je tanktop.

3. De groepslessen niet kunnen volgen

Sta je enthousiast mee te doen met een aerobiclesje, ga je als enige van de hele groep linksaf, terwijl de rest netjes tegelijk naar rechts gaat. Mij gebeurt het altijd met iets wat maar een beetje op dansen lijkt. Daar ben ik gewoon niet zo goed in…

sportschoolblunders_2
4. Je hebt te veel gewicht op je stang gelegd

Je wilt even een beetje indruk maken met je chestpress, maar legt toch net wat te veel gewicht op je stang. Gevolg: je krijg hem niet meer terug op het rek en moet om hulp roepen. Vastgeplakt op het bankje met die veel te zware stang op je borst.

5. Windjes laten tijdens het sporten

Het gebeurt iedereen wel eens. Bij bepaalde inspanning (bijvoorbeeld bij buikspieroefeningen) of juist ontspanning (bijvoorbeeld bij yoga) kun je een windje ooit echt niet voorkomen. Ze komen ook zo plotseling en onaangekondigd! Beetje jammer alleen dat tijdens de yogales de muziek heel zacht of zelfs afwezig is. Met een knalrood hoofd dan maar pardon mompelen, of geschokt naar je buurvrouw kijken.

sportschoolblunders_3
6. Niet weten hoe de apparaten werken

De instructeur heeft alles vorige week uitgelegd, dat zou toch moeten lukken? En die opa voor je krijgt ook zonder moeite de loopband op het gewenste tempo. Waarom zit jij dan altijd op alle knoppen te drukken tot dat ding eindelijk eens in 0,5 km per uur begint te bewegen? En hoe stelde je nou ook alweer dat ingewikkelde apparaat voor je triceps in?

7. Je staat in de verkeerde les

Waarom moet de sportschool toch ook altijd na zoveel maanden het lesrooster weer aanpassen? Sta je helemaal klaar voor je favoriete les, blijkt er opeens een andere les op jouw vaste uur te staan. En geloof mij, als je gewend bent om een club power les te doen zonder danspasjes, dan is een zumba les opeens toch wel even wennen…

8. Je zweet je te pletter

Heb je zo’n leuke outfit bij elkaar gezocht, zie je er binnen een half uur uit alsof je een emmer water over je heen hebt gekregen. Als je dan ook nog een shirtje met mouwen aanhebt, zie je van die enorme zweetplekken onder je oksels. Of die leuke grijze broek, waarvan je pas na je workout ontdekt dat je de hele tijd hebt rondgelopen met een zweetplek in de vorm van je string op je billen…

Herkenbaar? Welke blunder(s) heb jij wel eens gemaakt?