Bij hoepelen denk je waarschijnlijk meteen terug aan vroeger, toen je nog op het schoolplein je moves showde aan klasgenootjes. Helemaal trots met je nieuwe glitter hoelahoop en niet wetende dat je dit twintig jaar later weer op zou pakken. Doen we dus lekker wel want hoepelen is al een tijdje een hit in fitwereld. Het is een hele goede workout om je buikspieren te trainen, conditie te verbeteren en gericht af te vallen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een soepele rug en heupen, een goede doorbloeding én het bevordert je spijsvertering.

Waarom hoepelen?

De sporthoepel is ideaal voor deze tijd van het jaar waarin je ’s avonds liever niet meer de deur uit gaat vanwege de kou en thuis sporten dus heel verleidelijk is. Zelf zet ik de muziek hard aan óf ik kijk een foute serie (GTST! Modern Family!) en je bent zo een half uur verder. En 200 calorieën kwijt terwijl je televisie kijkt, hoe leuk is dat? Sportbay heeft verschillende soorten hoepels in het assortiment.  Zo heb je bijvoorbeeld soft hoelahoeps en massage hoepels die weer verkrijgbaar zijn in verschillende diameters en gewichtklassen.

Onze ervaring met de sporthoepel

We hadden al eerder een hoepel op kantoor gehad, maar doordat deze heel licht was hadden we niet echt het idee dat we hier een stevige workout uit konden halen. Dat is met deze hoepel wel anders! Inmiddels is ze behoorlijk geliefd op kantoor en wordt er wat af gehoepeld. Voor sommigen (Lisanne) was het even oefenen, maar we zijn inmiddels allemaal om. Tijdens het hoepelen proberen we tegenwoordig squats te doen voor een extra uitdaging. Doordat de hoepel soft is, is ze heel prettig in gebruik.

WIN!

Nu willen jullie natuurlijk allemaal dolgraag aan de slag met een sporthoepel en dat komt goed uit, want wij mogen in samenwerking met Sportbay drie soft hoops level II weggeven. Abonneer je op de nieuwsbrief van Sportbay en Followfitgirls.com en laat hieronder weten waarom jij graag aan de slag wilt met de fitness hoelahoep.

Deze actie is gesloten. De winnaars (Malou, Maayke en Lien) hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

Schrijf je in!
 

win

Foto’s: Followfitgirls.com (kleding: Röhnisch)