Select Page

Lig jij op vakantie het liefst de hele dag te bakken in de zon of krijg je na een paar dagen relaxen de kriebels om te gaan sporten? Zelf val ik 100% zeker in de laatste categorie. Sporten op vakantie vind ik heerlijk! Wat je op je vakantiebestemming allemaal voor actiefs kunt doen? Genoeg! Sporten op vakantie: 12 x zo blijf je fit op vakantie!

Mijn ideale vakantie

Een vakantie is voor mij niet compleet zonder zon, zee & strand. Van kleins af aan was ik op vakantie al helemaal in mijn element als ik de zon op mijn huid voelde, in het zand kon spelen en kon dobberen in zee. Aan dit ‘in mijn element voelen’ heb ik de afgelopen jaren wel iets toegevoegd: sporten. Zon + zee + strand + sporten = mijn ideale vakantie! Om op vakantie lekker actief te zijn is helemaal niet zo moeilijk: bekijk de mogelijkheden van de omgeving en bedenk welke workouts je er kunt doen. Zo simpel is het!

sporten op vakantie-tips

Je ziet het; zelfs toen ik klein was, was ik al dol op zon, zee & strand!

Sporten op vakantie

Als je naast bikini’s, jurkjes, zonnebrand en slippers in je koffer nog een plekje vrij hebt voor wat sportattributen, zoals je sportschoenen en een springtouw, is dat om op vakantie te sporten super handig en zou ik het zeker meenemen. Wat je allemaal voor actiefs kunt doen? Genoeg! Kijk maar:

12 x zo blijf je fit op vakantie

 1. Train in de hotelgym

  In de meeste grotere hotels is wel een fitnessruimte met allerlei toestellen en sportattributen aanwezig; een ideale plek voor een workout.

 2. Followfitgirls workoutvideo

  workout tijdens je vakantie

  Workout gezellig samen met Marlou!

  Maak wat ruimte in je hotelkamer of zoek een rustig plekje op het strand en volg een leuke Followfitgirls workout video. In deze blog deelt Marlou 5 workouts die je op je vakantie kunt doen.

 3. Huur een fiets/mountainbike

  Op de meeste vakantiebestemming kun je een fiets of een mountainbike huren. Op deze manier ben je niet alleen actief bezig, je ziet gelijk ook heel veel van de omgeving. Ook is het leuk om onderweg een (culturele) stop in te lassen om bijvoorbeeld een museum, een marktje of een casino (doe ‘es gek) te bezoeken. Zo doe je iets actiefs en ontdek je gelijk meer van je vakantiebestemming, twee vliegen in een klap noemen ze dat toch?

 4. Trek je hardloopschoenen aan

  Let’s go for a run! Hardlopen kan (bijna) overal, dus dat is super handig. Wel is het handig om van te voren een route uit te stippelen zodat je niet verdwaald.

 5. Neem surfles

  Met de wind in je haren de golven trotseren; dat klinkt goed toch? Hoe leuk zou het zijn als je leert (en kunt) surfen? Het lijkt mij helemaal fantastisch!
  sporten op vakantie surfen

 6. Trap lopen

  De lift? Nope, die is verboden terrein (noodgevallen daargelaten natuurlijk). Op een trap kun je allerlei workouts doen: x maal naar boven en naar beneden rennen, ren een minuut lang de trap op en af, met 2 voeten tegelijk de treden opspringen; laat je creativiteit er op los en je hebt een hele leuke HIIT workout.

 7. Verken de buurt te voet

  Laat je stappenteller op hol slaan: verken de stad/omgeving te voet en je kunt gelijk een ‘vinkje’ achter je workout of the day zetten. Eva vertelde al hoeveel stappen ze tijdens haar vakantie in New York zette, echt super veel. Zo kun je zonder sportspullen mee te nemen op reis toch genoeg beweging krijgen en fit blijven! Voordat je naar Amerika vertrekt alleen even het ESTA aanvragen en je bent klaar om te gaan. Het ESTA USA is een online reistoestemming en is verplicht om naar Amerika te mogen reizen.

 8. Volg een duikcursus

  Deze staat met stip op nummer 1 op mijn ‘sport bucketlist’: m’n duikbrevet halen! Je bent lekker actief  in een betoverende onderwaterwereld. Fantastisch! (Duikcursus- en locatietips zijn van harte welkom in de comments hieronder :-))
  sporten op vakantie duiken

 9. Baantjes trekken

  Begin je dag sportief en duik het zwembad of de zee in om een paar baantjes te trekken. Ik weet zeker dat het ontbijt je nog lekker smaakt!

 10. Touwtje springen

  Spring je fit! Touwtje springen is een ontzettend effectieve workout; je gebruikt namelijk al je spieren in je lijf. Rosa heeft een hele leuke workout voor je gemaakt, dus spring je fit met Rosa.
  touwtje springenSpring je fit met Rosa!

 11. Fit challenge

  Bedenk voordat je in het vliegtuig stapt een challenge voor je komende vakantie. Wat dacht je van een Smoothie Bootie of een ABS Challenge? Kies er 1 en ga er voor.

 12. Workout at the beach

  Op het strand kun je natuurlijk heerlijk relaxen op je badlaken, maar strand is ook uiterst geschikt voor allerlei sporten: volleybal, tennis, voetbal en natuurlijk om te hardlopen.

En zo zijn er nog veel meer leuke sporten die je op vakantie kunt doen!

Sportvakanties

Ben je helemaal geen zon, zee & strand type en wil je je vakantie helemaal in het teken van sporten doorbrengen? Ook dat kan! Er zijn verschillende touroperators die speciale sportvakanties aanbieden.

Niet sporten en toch fit blijven?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat pas na zo’n 3 weken niet trainen je spierkracht afneemt, dus als je het liefst de hele dag op je strandbedje ligt en je redelijk beheerst bij het hotelbuffet en die overheerlijke ijssalon is dat ook helemaal prima. Dat je geniet van je welverdiende vakantie is het belangrijkste!
sporten op vakantie voeding

Sporten op vakantie, doe jij dat?

Staat jouw vakantie helemaal in het teken van relaxen of ben jij net als ik ook zo’n type dat het heerlijk vindt om ook op vakantie te sporten? Ik ben benieuwd!

Fijne vakantie,
Liefs Lianne

Wil jij lekker thuis of op vakantie trainen voor een fitte body & een healthy mind? Dan is het nieuwe online programma HelloNewYou.nl van Marlou echt iets voor jou!