Al meer dan eens heb ik geprobeerd om deze blog te schrijven. Maar steeds komen er momenten tussendoor die ik liever niet deel. Zoals jullie intussen weten is een gezonde omgang met eten niet zo makkelijk voor mij. Sinds een tijd krijg ik hier dan ook hulp voor van een coach. Vorige week deelde ik mijn opdracht, het maken van een collage. Deze keer was de opdracht om een vast ritme aan te houden wat betreft eten. Dat wil zeggen:
- Drie hoofdmaaltijden
- Standaard een tussendoortje in tussen je ontbijt en lunch en je lunch en dine
- Zoetstof (doe ik altijd in mijn kwark)/suiker minderen
- Bewaken van de 80/20 regel
En dit is hoe het ging:
Maandag (werkdag):
06.25 – Ontbijt: Magere Franse kwark met een handje havervlokken en een kleine appel in stukjes
09:30 – Tussendoor: Breaker high protein
11.00 – Tussendoor: Een collega is jarig en ik deel met een andere collega een ministukje taart
12.30 – Lunch: Drie sneetjes brood met:
> 2 x kipfilet, tomaat en beetje notenpesto
> 1 x hüttenkäse, tomaat en beetje notenpesto
15.00 – Tussendoor: Cracker met pindakaas + banaan
19.00 – Diner: Kip met artisjok en pasta uit de oven, een recept van Healthy Fans
21.00 – Tussendoor: bakje Griekse Yoghurt 2% met een paar gedroogde cranberries en beetje honing
Beweging: +/- 12 km fietsen, 1 uur PBP training
NEE tegen: een volwaardig stukje taart, meer boterhammen, plakje kaas, cracker etc. bij de lunch, meer te snacken in de middag.
Dinsdag (halve dag thuis werken + lezingen):
08.00 – Ontbijt: Magere Franse kwark met een handje gedroogde cranberries, klein handje hazelnoten en 1/2 kleine appel in stukjes.
10.30 – Tussendoor: Rijstwafel met Philadelphia light en rookvlees
12.00 – Lunch: Drie kleine sneetjes brood met:
> 1 x kipfilet en tomaat
> 1 x hüttenkäse en tomaat
> 1 x kipfilet, Philadelphia light en tomaat
15.45 – Tussendoor: 2 volkoren Mariakoekjes bij de thee tijdens de lezing
18.00 – Tussendoor: 2 stukjes ossenworst en een stukje kaas
18.30 – Diner: Tijdens de bijeenkomst is er een buffet. Ik pak rijst met kip, groenten en saus en een klein handje kroepoek.
20.15 – Tussendoor: één celebrations mini
Beweging: 1 uur PBP training, 12 km door de stad fietsen
NEE tegen: meer koekjes bij thee, borrelhapjes in de middag en avond
Woensdag (werkdag)
6.30 – Ontbijt: Magere Franse kwark met een handje havervlokken, cranberries en halve kleine appel
11.00 – Tussendoor: Noten-rozijnentwister
12.45 – Lunch: Drie sneetjes brood met:
> 2 x kipfilet, tomaat en tomatenpesto
> 1 x kipfiletsalade
15.30 – Tussendoor: Cracker met pindakaas + banaan
19.00 – Diner: Kip met zilvervliesrijst en salsa
21.00 – Tussendoor: Griekse yoghurt 2% met cranberries
Beweging: 4 km lopen, 3 km fietsen – de planning was iets meer maar was niet lekker!
Donderdag (werkdag):
6:20 – Ontbijt: Magere Franse kwark met een handje havervlokken en een kleine appel in stukjes.
9:45 – Tussendoor: Cracker met pindakaas en banaan (een halve)
12.15 – Lunch: drie (kleine) sneetjes brood met:
> 1 x kipfilet, komkommer en beetje notenpesto
> 2 x hüttenkäse met komkommer en beetje notenpesto
15.00 – Tussendoor: een middelgrote appel met een paar plakjes jonge kaas
21.00 – Diner (uit eten): 2 stukjes brood met aïoli, zwaardvis met spaghetti
Beweging: +/- 12 km fietsen, 1 uur PBP training
NEE tegen: zakje chips op werk, meer brood bij diner, koekje bij de thee
Vrijdag (vrij):
8:30 – Ontbijt: Heel klein beetje magere Franse kwark (was bijna op) met een handje muesli
10.30 – Tussendoor: kleine appel
14.00 – Lunch: drie (kleine) sneetjes brood met:
> 1 x kipfilet, komkommer en beetje tomatentapade
> 2 x hüttenkäse met komkommer
19.00 – Diner: ‘Een soort van Waldorf’ uit Plenty More van Yotam Ottolenghi. Een salade met bleekselderij, rode kool, rode ui, appel, dille en hazelnoten
20.00 – Tussendoor: bakje magere yoghurt met vruchtensmaak
01.00 – Tussendoor: bakje magere yoghurt met vruchtensmaak
Beweging: 1 uur PBP training, 6,5 km hardlopen, een beetje fietsen, lopen 4 km
NEE tegen: meer brood bij de lunch, koekje bij de thee
Zaterdag (vrij):
9:45 – Ontbijt: Magere Franse kwark met een handje havervlokken en een kleine appel in stukjes met kaneel.
12:15 – Lunch: broodje Serranoham met rucola
18.45 – Diner: vooraf prei-aardappelsoep met stukjes makreel, salade met gemarineerde kip als hoofdgerecht. Het brood dat ik erbij krijg eet ik ook op. Ik snoep 5 frietjes van vriendlief.
21.15 – Tussendoor: een chocolade-amandel die ik bij mijn thee krijg
Beweging: weinig, dit was namelijk een dagje Spa in Den Bosch. Wel veel gezweet 😉
NEE tegen: meer frietjes, tussendoortjes of any kind. Normaal eet ik wel wat lekker tussendoor als ik een dagje naar de sauna ga.
Zondag (vrij):
11.45 – Ontbijt: bak (XL) barnyoghurt met mango, verse vijgen en amandelen bij de Yoghurt Barn.
16.00 – Tussendoor: Noten-rozijnen twister van AH
19.00 – Diner: Kip met zilvervliesrijst en salsa
21.00 – Tussendoor: bakje Griekse Yoghurt 2% met een paar pistachenootjes, een kleine appel en beetje honing
Beweging: 5 km hardlopen, een paar uurtjes wandelen door het centrum van Den Bosch
NEE tegen: lunchen toen ik eigenlijk geen honger had maar wel zin in iets lekkers, iets snoepen in de avond
Zoals je ziet gaat gezond eten niet vanzelf. Je moet behoorlijk tegen wat dingen ‘nee’ zeggen. Maar zeker niet tegen alles. Ik ben best tevreden, al zeg ik het zelf! Gevarieerd gegeten, de 80/20 regel in de gaten gehouden en lekker gesport. Ga ik dit ook zo volhouden als ik niet vooraf weet dat ik er over wil gaan bloggen?
Dat houden jullie van mij tegoed 😉
X Ana