Het is nog zomer en dat betekent dat we nog steeds lekker ijsjes eten;-) Afgelopen week leek het meer op herfst maar deze week krijgen we dan toch echt een lekkere nazomer. Met warm weer krijg ik altijd extra veel zin in ijsjes ter afkoeling, maar een Magnum of Solero is nou niet echt het minst calorierijke ijsje. Daarom heb ik een super lekker en gezond ijsjes-recept gemaakt: frisse yoghurt ijsjes. 

yoghurtijs2

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6 yoghurt ijsjes 250 gram magere of 0% yoghurt met een smaakje. Ik heb een pak magere yoghurt van Milbona perzik 0% vet. Deze komt bij de Lidl vandaan. Voor het fruit heb ik gekozen voor verse frambozen, maar ander fruit kan natuurlijk ook. Verder hebben we 100 gram water nodig en natuurlijk ijsvormpjes die je tegenwoordig overal kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Xenos, Big Bazar of Ikea.

Tip: Met dit warme weer kan je frambozen niet lang bewaren. Ze gaan snel schimmelen dus stel het maken van je ijsjes niet te lang uit als je verse frambozen in huis haalt;-)

Stap 1

Snij als je ander fruit gebruikt deze in kleine stukjes en doe ze alvast in de ijsvormpjes. De frambozen zijn klein genoeg dus kunnen er zo in.

Stap 2

Doe in een bakje het water met de yoghurt en roer dit even door. Giet nu het mengsel in de ijsvormpjes.

Stap 3

Zet de ijsvormpjes in de vriezer. Na ongeveer 3 uur zijn de ijsjes klaar, dus smullen maar!

Nog meer ijsjes maken? Lees ook het recept van Anouk