5 Ongeschreven regels in de sportschool

Als het goed is komen we er allemaal maar voor een doel: sporten. En om dat voor iedereen zo leuk mogelijk te maken zijn er, naast de huisregels van de sportschool, een paar ongeschreven regels.

1. Respecteer elkaar
Misschien wel de belangrijkste van allemaal: respecteer je medesporters. Sommige mensen hebben een hoger niveau dan anderen, maar ook jij bent onderaan begonnen. Beoordeel iemand niet op zijn/haar uiterlijk. Na lang trainen kun je er niet meer perfect uit zien. En dat hoeft ook niet.

2. Neem niet onnodig veel ruimte in
Neem de ruimte die je nodig hebt, maar zorg dat er ook plek genoeg is voor anderen om te trainen. Zeker als het druk is, is het voor jou en anderen niet fijn om je continu ergens doorheen te moeten wringen.

3. Houd niet alle apparaten en gewichten voor jezelf
Zeker in de avonden kan het enorm druk zijn in de sportschool. Als het rustig is kun je lekker de tijd nemen en je WhatsApp checken. Maar doe dit niet als het druk is. Neem dan de rust die je nodig hebt en ga verder met je training. Zo houd je niet onnodig lang apparaten bezet. Hetzelfde geldt voor gewichten.

ongeschreven-regels-sportschool2

Wil je zelf net een oefening starten en is iemand al bezig? Vraag gewoon of je in diegene z’n rustpauze jouw oefening mag uitvoeren. Komt iemand naar jou toe met dezelfde vraag geef dan aan hoe lang je nog bezig bent of dat iemand in jouw rust best tussendoor kan. Een kleine rustpauze tussen je sets kan nooit kwaad. En je zult zien dat de meeste andere sporters daar ook best voor openstaan.

4. Ruim op als je klaar bent
Ben je klaar met een oefening of je hele training? Of het nou gewichten, elastieken, fitnessballen of je zweet is, ruim het op. En leg het ook op de goede plaats terug. Ik zelf kan me enorm irriteren als de gewichten niet op de juiste plek liggen. Dan ben ik onnodig lang aan het zoeken naar een gewicht van 8kg omdat daar een gewicht van 7kg ligt. Heb je gezweet op een bankje of op een ander apparaat? Neem deze dan ook even kort af met je handdoek. Vaak is er zelfs schoonmaakspray aanwezig. Kleine moeite toch?

5. Vergelijk jezelf niet met anderen
Wellicht niet de meest ongeschreven regel, maar wel een hele belangrijke. Je komt hier voor jezelf en je kunt alleen jezelf verbeteren. Als het voor jou positief werkt, kun je je zeker optrekken aan iemand die voor jouw een voorbeeldfunctie heeft. Maar heeft dit een negatieve invloed op je, doe dit dan vooral niet! Houd je eigen resultaten bij en probeer deze continu te verbeteren. Want PR’s zijn er om gebroken te worden. En gaat het een dag niet zo lekker? Respecteer dat. Iedereen heeft wel eens zo’n dag. Als ik zelf zo’n dag heb denk ik altijd: ‘Don’t count the reps: make the reps count.’ En morgen is er weer een dag…

Wat vind jij belangrijke regels in de sportschool?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more