Een vriendin maakte onlangs deze heerlijke kipsalade. Ik vroeg haar het recept om dit met jullie te delen. Hij is echt lekker en ook ideaal om mee te nemen naar je werk voor de lunch! In dit gerecht zit taugé wat rijk is aan eiwitten, mineralen en vitaminen.
Wat heb je nodig?
- 300 g kipfilet
- 1 bakje taugé
- 1 pakje chinese eiermie (250g)
- 100 g pindakaas
- 2 el zoete chilisaus
- 1 limoen
- 1 zakje sugar snaps
- 2 el japanse sojasaus
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
Hoe gaan we het maken?
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met wat peper en zout.
- Breek de mie doormidden en kook deze volgens de verpakking. Spoel hierna koud onder stromend water.
- Verhit een pan met een beetje olijfolie en knoflook. Bak hierin vervolgens de kip gaar.
- Schil de komkommer en maak hier plakjes van.
- Kook de sugar snaps in 3 min beetgaar. Spoel deze hierna koud af onder stromend water.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Meng het rasp, sap, 2 el olijfolie, de soja- en chilisaus, pindakaas en 2 el water tot een dressing in een apart bakje.
- Voeg nu alles samen in een kom. De dressing serveer je er apart bij.
Enjoy! Liefs Rosa
Nog meer lekkere en gezonde gerechten maken? Kijk hier voor alle recepten!