Deze Tandoori moet je echt een keer hebben gemaakt. Hij is echt super lekker en er zitten hele gezonde groenten door zoals Pompoen en kikkererwten! Voordat ik mijn vriend leerde kennen had ik nog nooit kikkererwten geproeft, maar ik vind ze echt lekker. Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, ijzer en B-vitamines en door deze samenstelling ook perfect als vleesvervanger. Ik heb bij dit recept nog wel kip toegevoegd, maar mocht je vegatarisch zijn dan laat je deze weg.
Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen
- 1 half potje kikkererwten
- olijfolie
- 1/2 fles pompoen of andere pompoen
- zilvervliesrijst
- bosje lenteui
- 1 paprika
- 500 gram kipfilet of kippendij
- 2 eetlepels tandoori masala
- 400 ml kokosmelk
- koriander
- 4 tomaten
- halve eetlepel tamarinde pasta
- peper en zout
Hoe gaan we het maken
Je snijdt eerste de kipfilet in blokjes. Deze doe je in een schaal met wat olijfolie en de tandoori masala en vervolgens meng je dit door mekaar. Laat dit een uurtje in de koelkast staan. In de tijd dat de kip staat te marineren kun je vast de groenten snijden. De pompoen even schillen, de pitten eruit halen en dan in redelijk groffe blokjes snijden. De lenteui in ringen en de paprika en tomaten in blokjes snijden. Bak de kip nu aan in een hete pan tot het vlees begint te kleuren. Dan de pompoen erbij en ook laten bakken, vervolgens doe je de paprika en lenteui erbij en bak dit ook tot het glazig is. Ten slotte de tomatenblokjes erbij en afblussen met de kokosmelk. Als het enzigszins in ingekookt doe je de kikkererwten erbij en de tamarinde pasta. Laten inkoken tot een mooie saus en op smaak maken met peper en zout. Voor de liefhebber kun je het nog afmaken met een beetje verse koriander. De zilvervlies rijst koken zoals op de verpakking is aangegeven en serveren met deze heerlijke tandoori saus! Enjoy!
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze tandoori vinden! Laat je het me weten in een reactie hieronder? Liefs, Rosa
Benieuwd naar nog meer gezonde recepten? Klik hier
Het was erg lekker! 🙂