Ik had afgelopen zondag zin om iets makkelijks en zoets te maken. Ik kwam op de blog van Elze-Mieke een super makkelijk en lekker recept tegen. Ik hoefde er niet eens voor naar de winkel want pindakaas, walnoten en pure chocola had ik nog in huis;-) Ben jij net als ik een echte pindakaas vreter, dan moet je dit recept zeker eens proberen. Lees hier ook welke pindakaas je het beste kunt gebruiken.
Ingrediënten voor de pindakaas chocofudge
- 200 gram pindakaas
- 175 gram 72% pure chocolade
- 150 gram rauwe walnoten
- Vormpjes (ik gebruikte siliconen bakvormpjes)
Hoe gaan we het maken
- Rooster de rauwe walnoten kort in een koekenpan tot je een lichtbruine kleur ziet ontstaan op de walnoten. Leg de walnoten op een bord en laat afkoelen.
- Verwarm de pindakaas op een zacht vuur in een pannetje met een goede antiaanbaklaag.
- Breek de chocolade in stukken en voeg deze bij de pindakaas. Het is belangrijk dat je het mengsel echt langzaam laat smelten op een laag vuur, want als het mengsel eenmaal aanbakt heeft het direct een verbrande smaak en kun je het weggooien.
- Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
- Houd 8 walnoten apart, hiermee top je later de repen. Voeg de rest van de walnoten bij het chocolademengsel en meng goed door elkaar.
- Giet de massa in de vormpjes.
- Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Enjoy!
Benieuwd waarom fitgirl Manon zo fan is van het wonderkruid Fenegriek? Je leest het hier.