Op mijn vorige baksel heb ik zoveel leuke reacties gehad, dat ik dacht: jahaaaa, hier houden die meiden dus van! Een beetje bakken! Mijn vorige banana bread was een eiwitrijk en calorie arme variant die goed binnen mijn Personal Body Plan past. Dit keer ben ik voor een iets andere variant gegaan, namelijk een Paleo-glutenvrije-variant. Niet alleen voor de afwisseling maar ook om mijn verjaardagsbezoek niet noodgedwongen mee te laten doen met mijn dieet 😉
Wat je nodig hebt:
- 150 gram walnoten (alleen te vervangen voor extra amandelmeel)
- 2 eetlepels kokosolie
- 200 gram amandelmeel (en nee, je kunt geen ander meel gebruiken voor dit recept als je dezelfde structuur en smaak wilt behouden)
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- Snufje kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
Eventueel voor de vulling (een beetje vulling is wel lekker aangezien er verder geen suiker of zoetstof in zit):
- 100 gram blauwe bessen
- 50 gram dadels, ontpit en in stukjes gesneden
- 50 gram gedroogde cranberries
- Amandelschaafsel, ter garnering 2 eetlepels
- Ook lekker er in, maar heb ik niet gedaan is pure chocolade
Wat je moet doen:
- Maal de walnoten tot meel in de keukenmachine.
- Voeg de kokosolie toe en mix tot een beslag.
- Doe de eieren en bananen erbij.
- Meng de amandelmeel, bakpoeder en kaneel door het beslag tot je een klontvrij mengsel hebt.
- Doe je gekozen vulling in het beslag.
- Zet de cake voor minimaal 45 minuten op 180 graden weg in een ingevette cakeblik in de oven.
- Laat de cake zeker een uur goed afkoelen!
- Smullen maar =)
Voedingswaarden per 1/10 cake (met de genoemde vulling)
Calorieën: 363
Vet: 25,5 gram
Koolhydraten: 22,4 gram
Eiwitten: 9,2 gram
Hopelijk valt ook dit banana bread weer goed in de smaak. Hier is er in ieder geval flink van gesmuld. Laten jullie even weten of het gelukt is? En of je het lekker vond natuurlijk!
Lees ook: Wat zijn gluten?Â