Afgelopen weekend beging ik de fout om bij de McDrive van mijn good old McFlurry M&M af te stappen en voor de Oreo variant te gaan. Het was liefde op het eerste gezicht en de dagen die volgden was het moeilijk níet aan hem te denken. Slapeloze nachten, hartkloppingen en starende blikken volgden; ja het is zover, ik ben verliefd. En deze liefde beperkt zich niet alleen tot de McFlurry, want toen ik vervolgens de woorden ‘oreo pie’ intypte, ging mijn hart opnieuw als een razende tekeer. Niet heel erg fit verantwoord, daar ben ik mij heus van bewust. Je snapt dat daar een nieuwe uitdaging uit voort vloeide, want ik wil een enigszins verantwoorde Oreo lekkernij. En dat mag gerust een uitdaging genoemd worden. Maar zoals dat gaat met nieuwe liefdes geef je niet zomaar op en bijt je je er gewoon in vast als dat nodig is. Met resultaat! Want ik presenteer U bij deze het recept voor een (semi) healthy Oreo taart maken afkomstig van Cookanista. Komt natuurlijk uitstekend van pas tijdens onze #happydeherfstdoor challenge, want ik garandeer je een happy feeling bij het proeven van deze taart!

Ingrediënten

  • 19-tal Oreo’s om de bodem te bedekken
  • 12-tal Oreo’s voor het beslag
  • 280 gr spelt- of amandelmeel
  • 70 gr ongezoet cacaopoeder
  • 240 gr kokosbloemsuiker of palmsuiker
  • 24 gr bakpoeder
  • 160 gr gesmolten plantaardige boter (of probeer kokosolie en laat ons weten hoe het was!)
  • 4 eieren
  • 250 ml amandelmelk

Topping:

  • 4 el griekse yoghurt
  • 2 tl vanille-extract
  • 6 Oreo’s, gekruimeld
  • 1 tl cacaopoeder

oreo taart

 

Bereiding

  1. Neem bakpapier en knip er een cirkel uit die net iets kleiner is dan de bodem van de springvorm met een doorsnede van zo’n 23 cm.
  2. Vet de bodem en de zijkant van de springvorm in met boter en leg het vel bakpapier op de bodem.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C
  4. Leg de bodem van de springvorm vol met de Oreo’s. Gebruik zo nodig wat meer of minder koekjes. Verkruimel de Oreo’s voor het beslag tot grove stukken en zet opzij.
  5. Zeef alle droge ingrediënten in een grote kom en meng ze onder elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg alle natte ingrediënten toe, meng alles goed onder elkaar en voeg als laatste de verkruimelde Oreo’s toe.
  6. Vul de springvorm met het beslag. Zet de taart in de oven gedurende 45 minuten of tot een satéstokje er schoon uitkomt.
  7. Laat de taart in de vorm, zet op een rooster en laat volledig afkoelen.
  8. Voor de topping: mix twee theelepels vanille extract door de griekse yoghurt. Verdeel dit over de hele taart.
  9. Verkruimel de 6 Oreo’s en verdeel ze over de taart. Versier de taart tot slot met wat cacaopoeder.
  10. Haal de taart uit de vorm, het bakpapier aan de onderkant hoef je niet te verwijderen.
  11. Smullen maar!

OREO CAKE

oreo cake

Smaak van het bakken te pakken gekregen? Hier vind je het recept voor een heerlijk banenbrood.