De kogel is door de kerk! Dat klinkt reuze spannend en als een mega aankondiging van groots nieuws en dat is dit in mijn geval ook wel een beetje, want ik ga mij wagen aan een meditatie challenge. De afgelopen maanden werd ik mij extra bewust van de veranderlijkheid in het leven en hoe dicht geluk en verdriet bij elkaar liggen. Alles gaat daarna weer in rap tempo verder en met alle verleidingen die op de loer liggen, ga je al heel gauw weer in de sneltreinvaart. Al eerder heb ik mij weleens een beetje verdiept in meditatie, omdat het mij een fijne manier van ontspannen en bewust met je zelf bezig zijn lijkt. Toch heb ik dit nooit doorgezet en écht geprobeerd waardoor ik niet kan oordelen over het effect van meditatie op je levensstijl. Tijd om daar verandering in te brengen!

Waar is meditatie goed voor?

Volgens verschillende bronnen is meditatie de manier om meer rust, dankbaarheid en geluk te ervaren in je leven. Het wordt ook wel een wondermiddel genoemd voor de liefde, je gezondheid en je werk. Door meer naar binnen te keren en naar jezelf te luisteren besteed je aandacht aan jezelf op emotioneel, fysiek en mentaal vlak. Je werkt aan jezelf en zult op deze manier je mentale en emotionele kracht vergroten. Ook train je met meditatie om positiever te zijn en negatieve gedachten links te laten liggen. Klinkt misschien allemaal zweverig en te mooi om waar te zijn, maar dan moet je dit filmpje even kijken waarin ze het over de wetenschappelijke kanten hebben:

Hoe ik het ga aanpakken

Ja natuurlijk niet geheel onbelangrijk; hoe ga ik dit aanpakken? Ten eerste door mijn yoga, pilates en body balance lessen te blijven volgen. Zo ben ik iedere week al twee tot drie uur bewust bezig met mijn lichaam en geest. Daarnaast ga ik beginnen met in de eerste week iedere dag 3 minuten te mediteren. Dit kan in de ochtend of in de avond; net wanneer ik een rustmomentje voor mezelf weet te vinden. Als extra hulpje heb ik een oefening gevonden die mij hierbij moet helpen, zie hier. Na een week plak ik er een minuutje aan vast en ga ik voor een 4 minuten meditatie. Als ik deze twee weken achter de rug heb, zal ik schrijven over mijn eerste ervaringen en hoe ik het verder ga aanpakken want uiteindelijk wil ik het in ieder geval 30 dagen proberen. Hier vind je nog enkele tips voor meditatie oefeningen.

Ik ben heel benieuwd hoe ik deze challenge ga ervaren! Hebben jullie ervaring met mediteren? Of doen jullie (in stilte) met me mee? Let me know!