Lunch recept: vegetarische spelt pizza

LUNCH TIME! What to eat, what to eat? Ik zocht naar afwisseling van salades en havermout recepten voor tussen de middag. Wat vind ik nou echt het allerlekkerst, als ik eerlijk ben? Pizza. Net zoals de hele wereld denk ik…? Maar om nou elke week een pizza erdoorheen te jassen met de lunch lijkt me wat overdreven. Ik heb nu een lekkere spelt pizza, die niet te groot is (ik heb hem gedeeld met mijn vriend, dus ga uit van 2 porties), makkelijk te maken en vrij gezond. (Het is gezond genoeg om af en toe lekker te eten!! Laten we vooral niet vergeten te genieten op z’n tijd!!!)

Ingrediënten:

Korst:
– 4 kopjes spelt meel
– 2 eieren

Topping:
– 1 tomaat
– spinazie naar smaak (handjevol)
– 2 eetlepels pesto
– twee theelepels pijnboompitjes
– 1 plakje geitenkaas versnipperd

Bereidingstijd: ca. 20 min

spelt pizza 2

BEREIDING VAN DE SPELT PIZZA

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier.

Meng de twee eieren met het spelt meel. Het is een ontzettend plakdeeg, dus het is wat lastig kneden.
Als het blijft plakken (misschien heb je net een ander formaat ei oid) voeg een klein beetje meer spelt meel toe zodat het een goede deegbal wordt, met een vrij droge buitenkant. Spreid deze vervolgens uit over de bakplaat.
Schuif de korst in de oven en laat deze 8 minuten bakken.

In die 8 minuten: snijd de tomaat in kleine stukjes, verkruimel de geitenkaas en voeg al die ingrediënten voor de topping door elkaar. Hier kun je natuurlijk nog lekker mee variëren.

Haal nu de korst uit de oven. Niet schrikken!! Het kan namelijk zo zijn dat hij een rare vorm heeft aangenomen, maar dat verdwijnt direct als de topping erop gaat. Smeer de topping dus rustig over de korst, en door de olie van de pesto zakt de korst weer plat. No worries 🙂
Doe de hele pizza terug in de oven en laat deze nogmaals 8 minuten bakken.

Doordat je de bodem al hebt voorgebakken is hij nu lekker knapperig aan de buitenkant en zal hij altijd lichtelijk deeg achtig blijven van binnen. Hij vult ontzettend goed en je kunt dus weer oneindig variëren met toppings! Ik kies graag vegetarisch, maar misschien wil je wel een keer cheaten met worst en/of kaas. Your choice!
Het enige nadeel vind ik dat het er niet zo mooi uit ziet als een gewone pizza, maar door de smaak vergeef je ‘m dat gelukkig…!

Eet smakelijk, en laat het me weten als je een top variatie hebt bedacht!

 

Klik hier voor meer healthy recepten! 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more