Deze super easy vegan linzensalade is mijn all time favourite. Dit eet ik vaak door de weeks, als ik eigenlijk niet aan koken toekom dan schotel ik mezelf dit graag voor.
Sometimes a recipe serves as a potent reminder to just let things taste of what they are with extra freshness.
Recept voor de super easy linzensalade
Dit heb je nodig:
- 1 kop ongekookte groene linzen
- 1/2 kop bruine linzen
- 2 theelepels olijfolie
- 2 theelepels rode wijnazijn (of naar smaak)
- 1 theelepel sap van een citroen
- 1,5 theelepel Dijon mosterd
- 1,5 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 bosuitjes
- 1/3 kop fijngehakte peterselie
- 1/2 kop zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngesneden
En zo maak je het:
- Spoel de linzen schoon en laat ze uitlekken. Vervolgens doe je ze in een middelgrote pan met 1 liter water aan de kook op middel tot hoog vuur en laat dan koken op middelhoog vuur. Laat zo’n 20 tot 25 minuten zonder deksel sudderen tot ze zacht zijn. Spoel de linzen af en laat weer goed aflekken.
- Doe de linzen samen met alle bovenstaande ingrediënten in een kom en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Wat is jouw favoriete gerecht voor door de weeks? En jij, heb jij ook zo’n salade in je repertoire?
Liefs, Sofie