Afgelopen week deed ik mee aan een tennistoernooi en ik was wel benieuwd: hoeveel calorieën verbrand je met tennis? Tijdens de tennisles droeg ik mijn Fitbit (activity tracker) al en ik zag dat ik met een training van een uur zo’n 400 kcal. verbrand. Maar hoe zit dat met een tenniswedstrijd?

Hoeveel calorieën verbrandde ik tijdens een dubbel wedstrijd?

Ik deed deze week mee in de categorie Gemengd Dubbel en speelde in totaal vijf wedstrijden samen met mijn vriend. Dubbelen is een stuk minder intensief dan enkelen maar toch verbrand je er nog aardig wat calorietjes mee! Dit is natuurlijk per persoon en per wedstrijd verschillend maar hieronder zie je hoeveel ik in totaal verbrandde met deze wedstrijden:

Woensdag speelden we 1 uur en 17 minuten en verbrandde ik 370 calorieën. 

Donderdag speelden we 1 uur en 45 minuten en verbrandde ik 575 calorieën. 

Zaterdag speelden we de eerste set in 1 uur en 26 minuten (incl. tie break) en verbrandde ik 476 calorieën. De wedstrijd werd stil gelegd vanwege de regen en de tweede set maakten we ongeveer een half uur later af. Deze duurde nog 48 minuten en hiermee verbrandde ik 351 calorieën. In totaal heb ik met deze wedstrijd dus 827 calorieën verbrand.

Zondag speelden we twee wedstrijden. De eerste duurde 1 uur en 27 minuten waarbij ik 410 calorieën verbrandde. De finale duurde 1 uur en 51 minuten en ik verbrandde hiermee 493 calorieën. 

Gemiddeld verbrandde ik 535 calorieën tijdens de dubbel wedstrijden. Uit de gegevens blijkt wel dat het voornamelijk op vetverbrandingsniveau is (en dus minder cardio).

marlou volkerink tennis

jurre en marlou

Samen met mijn schatje tweede geworden dit toernooi 🙂

Hoeveel calorieën verbrandde ik tijdens een enkel wedstrijd?

Vorig jaar heb ik mijn Polar Beat hartslagmeter om gehad tijdens een enkel toernooi.

Tijdens een wedstrijd van anderhalf uur verbrandde ik 865 calorieën en bij wedstrijd die twee uur duurde stond er zelfs 1100 calorieën op de teller. WOW! Veel toch? Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik ook redelijk gespannen was en dat mijn hartslag gedurende de hele wedstrijd aardig hard tekeer ging, misschien had dat er ook iets mee te maken.

Had jij dit verwacht? En ben je benieuwd wat ik met mijn andere workouts gemiddeld verbrand? Dat lees je in deze blog.