Heerlijk als mensen ervan uitgaan dat als je slank bent, je ook bijna niet eet. En dan vervolgens vol verbazing kijken als blijkt dat jij op verjaardagen ook gewoon een taartje en toastjes eet. Voor velen lijkt dit nog steeds niet samen te gaan, maar als er iets is wat ik het belangrijk vind dan is het wel om te genieten. Te genieten van gezond eten, van het sporten en bewegen, maar ook van een lekker ijsje op z’n tijd. Ana schreef al eens een artikel over food minded personen en hoewel ik mij binnenshuis prima kan beheersen, gaat het bij mij mis zodra ik de deur uitstap. Een shopsessie is voor mij niet geslaagd wanneer er niet ergens een terrasje wordt gepakt met de nodige hapjes. Sterker nog: de winkels kunnen me vaak gestolen worden en ik ga liever ergens lekker wat eten en drinken.herkenbare-dingen-foodmindedOp een normale dag denk ik behoorlijk vaak aan eten en hoewel ik mij meestal kan beheersen, vind ik het al leuk om uit te kijken naar mijn volgende maaltijd. Mijn bed uitkomen is ’s ochtends dus ook geen enkel probleem, want dan denk ik: ‘Jaaa, ontbijt!’. Een beetje vreemd is het misschien wel maar ik weet dat ik zeker niet de enige ben die altijd zin heeft in (lekker) eten. Omdat het veel leuker is om samen een beetje gek te zijn, heb ik gewoon een lijstje gemaakt  met allemaal herkenbare dingen voor mensen die altijd zin hebben in eten. Mocht jij je ook herkennen in een of meerdere (of alle #guilty) punten, dan weet je vanaf nu dat je niet de enige bent. Bekijk: De 17 herkenbare dingen voor altijd hongerige mensen.

Met meer aandacht en rust bezig zijn met sporten? Misschien is mindful sporten iets voor jou.