Als je mijn blogs over de Helweek de laatste dagen hebt gelezen dan weet je dat timemanagement wel een dingetje is voor mij.. Mijn notebook gebruik ik voor allerlei aantekeningen en daarnaast is het een oneindige to-do lijst geworden waarin ik steeds dingen afkruis. Alles wat ik nog moet doen en niet moet vergeten komt hierin te staan. Met als gevolg: een onoverzichtelijke lijst waar geen prioriteiten aan staan gegeven (ja, héél soms als het ECHT haast heeft een uitroepteken erbij). Ok, daar ga ik dus vandaag mee aan de slag. Eerst nog even een terugblik op de afgelopen uren.

helweek

Ik heb gister heel bewust in de ochtend een moment genomen waar ik 100 % mijn gedachten erbij had. Dat was ook de opdracht. Helemaal alleen op kantoor om 8:00 uur s’ochtends heb ik rustig de tijd genomen voor mijn to-do lijst. Geen muziek, geen iphone naast     me, niks! Beviel wel goed eigenlijk. Gisteravond was ik kapot. Ik heb nog heel even gewerkt en ik was blij dat het 22:00 uur was en ik lekker naar bed mocht. Ik heb als een blok geslapen en ik werd in eerste instantie niet wakker van de wekker maar van mijn vriend die zei: “Ga je die wekker nog uitzetten?” Nou, mijn wekker is echt een traumasound dus als je daar doorheen slaapt dan slaap je echt vast.

helweek

helweek

Goed, uit de veren! Cracker eten en op naar Sanne voor ons sportieve uurtje. Vandaag staat er een fijne Pilates workout op het programma waarbij we een video van Youtube gebruiken. Hij was best pittig na onze leg day van gister. Hier zaten ook veel benen en billen oefeningen bij. De ochtend  vloog, net als de afgelopen twee dagen, weer voorbij en voor ik het wist was ik alweer naar kantoor aan het lopen.

De opdracht van vandaag

Vandaag moest ik met timemanagement aan de slag. De opdracht luidt:

  • Leg je eigen to-do-lijst aan.
  • Leg je eigen jaarplanning, maandplanning, weekplanning en dagplanning aan.
  • Leer om dingen van je to-do-lijst over te hevelen naar je agenda.

Deze week ben ik al goed bezig met to-do lijsten want ik maak nu s’ochtends voor elke dag een to-do list met de belangrijkste dingen bovenaan en ik maak een lijstje voor privé en zakelijke taken. Het voelt heerlijk om de dag af te sluiten met een lijstje waarop alles is aangevinkt!

Hoe ik me voel?

Bijna iedereen in mijn omgeving weet dat ik met de Helweek bezig ben ik krijg dan natuurlijk regelmatig de vraag “Hoe voel je je?”

Op dit moment voel ik me prima! Ik geniet echt van in de ochtend sporten en het feit dat ik eerder begin met werken. Ook de to-do lijstjes werken super en tv mis ik absoluut niet. Gezond eten is ook geen probleem (schrijf ik al kauwend op een worteltje). Al zou een stukje chocola momenteel ook best lekker zijn;)

Ik werd vandaag geïnterviewd voor Oog TV en heb vanmorgen natuurlijk extra mijn best gedaan om er nog een beetje appetijtelijk uit te zien. Dat is trouwens ook één van de regels: extra aandacht besteden aan kleding en uiterlijk. Helemaal niks mis mee, heb alleen behoorlijke uitgroei dus direct even een afspraak gemaakt bij de kapper voor vrijdag.

helweek

helweek

Ik merk dat ik echt relaxed naar huis loop naar een dag werken en dat is weleens anders. Lees: alle stress door je bloed voelen stromen en een heel onrustig gevoel in je lichaam en hoofd.
Eén van de regels van de Helweek is dat je praatjes met collega’s tot het minimum moet beperken. Tot vandaag ging dat eigenlijk heel goed maar vandaag heb ik er wat meer moeite mee. Ik ben alleen met Maayke op kantoor en merk dat ik dan meer de neiging heb om gezellig te gaan doen. Gister waren we met z’n vijven en dan hebben ze elkaar om tussendoor mee te kletsen. Maar over het algemeen ging het vandaag met Maayke wel voornamelijk over werk. We hebben samen de inrichting van de showroom omgegooid en dan klets en overleg je natuurlijk wat meer tussendoor.

Ik moet ook de hele week positief en oplossingsgericht zijn. Ik had vandaag even een kleine terugval en voelde me zo vervelend dat ik mijn vriend even belde. “Lieverd.. Ik weet dat ik positief moet zijn maar ik moet dit even kwijt..” Als er iemand is die mij weer positieve gedachtes kan bijbrengen is hij het wel. Hij staat altijd voor me klaar en steunt me met alles. Ik ben zo blij met hem! Ah, daar is de positiviteit weer;)

Wat me verder erg goed bevalt is het feit dat ik wat meer gefocust en efficiënter te werk ga deze week. Ik heb nu een duidelijke dagplanning voor mezelf en probeer alles taak voor taak te doen. Op dag één moest ik mijn vaste gewoontes in kaart brengen en één daarvan is dat ik altijd vanalles tegelijk wil doen. Ik ben heel ongeduldig en als mijn browser even moet nadenken zit ik alweer in mijn mail te kijken of er nog iets ‘belangrijks’ is binnengekomen. Dit werkt heel onrustig dus nu heb ik besloten dat ik mijn mail afsluit als ik met andere taken bezig ben en me dan ook echt focus op die ene taak.

En dan heb ik voor vandaag dus nog als laatste taak om al die planningen in kaart te gaan brengen. Let’s do it! Morgen om 20:00 uur lees je of het is gelukt en hoe dag 4 (buiten je comfort zone-dag) is gegaan..

PS. In deze blog staan ook al een paar foto’s maar als je meer wilt zien, voeg me even toe op Snapchat: @marlou_ff en klik hier voor mijn vorige Helweek blogs.