Wat zeer zeker bij de #happydeherfstdoor challenge hoort, is lekker eten. Want van lekker eten worden we gewoon heel blij. En helemaal als we het dan ook nog eens over verantwoord snoepen hebben. Verantwoord snoepen?? Ja zeker! Marlou en ik gingen voor Followfitgirls Fresh TV aan de slag met een healthy bananenbrood. Het recept zagen we bij I Love Health voorbij komen en omdat het er én heel goed uit zag én niet te ingewikkeld klonk, werd de keukenprinses in ons wakker. We waren heel benieuwd of dit recept ook makkelijk te maken was met behulp van onze nieuwe slowjuicer. En eigenlijk willen we de vooroordelen over blondjes natuurlijk helemaal niet in leven houden, maar we willen ons ook vooral niet beter voor doen dan we zijn en dat betekent dat het ook bij ons niet altijd van een leien dakje gaat. Neemt niet weg dat het resultaat voortreffelijk was en vele malen lekkerder dan een babyhapje.

bananenbrood

bananenbrood

https://youtu.be/uSiHChvfGus?list=PLrDbHAwJZoINHzNxX8JDCsN3ogboV3AVI

Tip: abonneer je ook op ons Youtube kanaal voor meer video’s! 

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten
  • Zout

Zet je bananenbrood 40-45 minuten in de oven op 175 graden en klaar!