Recept: Hartige pannenkoek

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe receptjes die makkelijk én gezond zijn. Vaak heb ik niet heel veel tijd (of gun mezelf deze tijd niet), maar ik vind het wel heel belangrijk om iets wat zowel lekker als gezond is op tafel te zetten. En deze hartige pannenkoek van boekweitmeel is een van mijn nieuwe favorieten. Pannenkoeken associeer je waarschijnlijk niet meteen met gezond of verantwoord, maar met dit receptje is dat zeker wel het geval. Benodigdheden? Boekweitmeel, een ei en amandelmelk. Easy peasy, lemon squeezy zullen we maar zeggen.

Ingrediënten voor één hartige pannenkoek:

  • Boekweitmeel, 5 afgestreken eetlepels
  • Amandelmelk, 4 eetlepels
  • Een ei
  • Zout/peper

Mix de ingrediënten in een kom tot een glad mengsel zonder klontjes (ik doe dit gewoon met een vork, maar kan ook met garde of staafmixer). Zet een koekenpan op het vuur met een beetje kokosolie en bak de pannenkoek op zacht vuur een paar minuutjes aan beide kanten goudbruin. KLAAR! En dan komt het leukste, want nu kun je losgaan met beleggen. Ikzelf ben dol op de spinazie/tomaat/geitenkaas variant, maar je kunt er natuurlijk allerlei kanten mee op. Heerlijk als lunch of lichte avondmaal.

TIP: Ook lekker om er een zoete variant van te maken als ontbijt of dessert. Beleg de pannenkoek bijvoorbeeld met magere kwark en gebakken appel. Of met pindakaas, cacao nibs en banaan. Een andere favoriet hier op de redactie is de pannenkoek beleggen met de fruitspread van Yespers (want natuurlijk & zonder kunstmatige toevoegingen) en aardbeien of blauwe bessen erop. Lekkerrrr!

hartige pannenkoek

Meer healthy recepten zien? Deze vind je hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more