Dit jaar ga je het echt anders aanpakken en je begint fanatiek met je goede voornemens om meer te gaan sporten en gezonder te eten. De realiteit is vaak dat  je goede voornemens opeens als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vervalt weer in je oude patroon. Hoe voorkom je die ‘sneeuw voor de zon’? Met deze tips houd jij je goede voornemens wel vol!

Goede voornemens of doelen stellen

Eerlijk gezegd ben ik zelf meer van het ‘doelen stellen’ dan van de ‘goede voornemens’, dit omdat een voornemen meer klinkt als iets wat ik zou kunnen doen. Als ik mezelf een doel stel werk ik ergens naar toe en voor mij werkt dit heel motiverend. Hoe je het noemt maakt natuurlijk niks uit, het belangrijkste is dat je het volhoudt en  je doel bereikt.sportief het nieuwe jaar in lianne

8 X zo houd je je goede voornemens vol

 1. Wees realistisch

  Je goede voornemen moet realistisch zijn en leg de lat niet te hoog. Ook is het belangrijk dat je je voornemen omzet in een concreet doel. Schrijf bijvoorbeeld op hoeveel kilo je wilt aankomen/afvallen of het aantal keer dat je per week wilt gaan sporten en koppel hier een periode aan. En nogmaals: leg de lat niet te hoog.

 2. Maak een plan

  Maak voordat je begint een stappenplan en werk in kleine stappen toe naar je einddoel. Als je goed voorbereid begint is de kans veel groter dat je je doel daadwerkelijk bereikt en niet opeens als sneeuw voor de zon verdwenen is.

 3. Meten is weten

  Hou je resultaten bij in je stappenplan, zo zie je zwart op wit staan welke vorderingen je maakt en een stijgende lijn werkt super motiverend.beginnen met hardlopen

 4. Een dip is niet het einde van de wereld

  Heb je een keer niet gesport of heb je heerlijk genoten van al dat lekkers op het feestje van je vriendin? Laat dit soort dingen de moed niet in je schoenen zakken en voel je er al helemaal niet schuldig over. Pak de draad gewoon weer op en just go for it!

 5. Trakteer jezelf

  Zie je een mooie stijgende lijn richting je einddoel? Yay! Trakteer jezelf op iets leuks, dan heb je echt verdiend! En het werkt echt super motiverend weet ik uit eigen ervaring. Elke keer als ik een doel behaald heb trakteer ik mezelf. Bijvoorbeeld op een leuke sportoutfit van LASCANA. Mijn doel ‘5 kilometer hardlopen’ kan ik bijna afvinken en dan trakteer ik mezelf op een toffe aubergine kleurige sportlegging. Nog een paar trainingen en ik mag ‘em bestellen. Zin in!doelen bereiken

  Hoe tof is deze sportlegging?! I love it!

 6. Spread the news

  Vertel je omgeving aan welk doel je werkt, zo kunnen zij je helpen en stimuleren op momenten dat je het moeilijk hebt. En trouwens, het is natuurlijk ook niet leuk om ze te vertellen dat je missie mislukt is, toch?

 7. Samen sta je sterk

  Met iemand samenwerken aan een goed voornemen is niet alleen heel gezellig, het werkt ook extra motiverend.

 8. Van voornemen naar gewoonte

  Het gaat niet van de een op de andere dag, maar als je stug doorzet wordt je voornemen om bijvoorbeeld gezonder te eten en/of te sporten een gewoonte, je nieuwe levensstijl. En dat is nou precies wat je nodig hebt je om je goede voornemens vol te houden. You go girl!


Heb jij goede voornemens of doelen?

Voor mezelf heb ik onder andere het doel om 5 kilometer te kunnen hardlopen gesteld. En jij, heb jij ook goede voornemens of doelen? Tell me all about it; dan kunnen we elkaar stimuleren & motiveren om ons doel bereiken!

Liefs Lianne

Heb je wel zin om te sporten, maar geen zin om de deur uit te gaan? Sport lekker vanuit huis met ons online trainingsprogramma Hello New You.